Читај ми!

Пожар у Лесковцу

Цела стамбена зграда изгорела у пожару који је ноћас избио у Радничком насељу у Лесковцу. Једна особа повређена када је скочила са трећег спрата, али је ван животне опасности. Ухапшен станар због сумње да је непажњом изазвао пожар. Град Лесковац ће станарима до вечерас обезбедити смештај, рекао градоначелник Слободан Коцић.

У пожару који је ноћас око два сата избио у Радничком насељу у Лесковцу изгорела је цела стамбена зграда. У пожару је повређена једна особа која је скочила са трећег спрата, али је ван животне опасности. Полиција је ухапсила станара Р. Д. због сумње да је непажњом изазвао пожар.

Ватрогасне екипе успеле су да угасе пожар, али сада градске власти имају проблем где да сместе 18 породица које су морале да буду евакуисане. Девет породица из зграде која је потпуно изгорела и девет из суседне зграде која на срећу није захваћена пожаром, али је морала бити евакуисана, јавља дописник РТС-а Срђан Цонић.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић рекао је да ће сви станари троспратне зграде до вечерас бити смештени у становима које ће изнајмити град.

Коцић је приликом обиласка породица које су стајале испред уништених станова рекао да је најважније да у великом пожару нико није страдао.

"Што се тиче осталог, већ до вечерас ће сви угрожени суграђани добити привремени смештај, и то уређене станове, опремљене намештајем и град ће плаћати станарину док трајно не решимо проблем", рекао је Коцић и додао да је локална самоуправа ангажовала агенције за проналажење станова за изадавање.

Градоначелник је рекао да ће угрожени Лесковчани добити и једнократну социјалну помоћ, и да ће сутра бити донета одлука о градњи новог објекта на месту изгорелог.

"Сви који су ноћас изгубили кров над главом, добиће нове станове у најкраћем могућем року", рекао је Коцић. 

Дотрајале инсталације узрок пожара?

Како се претпоставља, узрок пожара су дотрајале инсталације. Зграда је изграђена од азбестних плоча које садрже дрвене опиљке, па се пожар брзо проширио и захватио целу ламелу са девет станова.

"Зграде су старе. Направљене су од таквог материјала да је врло тешко пожар локализовати, јер хлађење зидова не помаже", рекао је за РТС члан ватрогасне бригаде Миодраг Марјановић.

Станари ових зграда ноћ су провели под отвореним небом.

"Нешто пре два сата иза поноћи позвала ме је комшиница и рекла да излазим брзо из стана, јер је у згради пожар. Узела сам унука и брзо истрчала из зграде. Све ствари које имам су изгореле", рекла је Гордана Дичић.

Зграде поред Хемијске школе у Лесковцу саграђене су шездесетих година и у њима су становале радничке породице. У свакој згради има по девет станова. Станари истичу да је овакав пожар могао да се очекује, јер је све у њима старо и дотрајало.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи