Мирсаду Репку осам година затвора

Норвешки суд осудио Мирсада Репка на осам година затвора, због ратног злочина над Србима, у близини Чапљине. Тужилаштво тражило блажу казну, а суд још одлучио да Репак и исплати одштету породицама жртава.

Бившег припадника Хрватских одбрамбених снага (ХОС) у БиХ Мирсада Репка, суд у Норвешкој осудио је на осам година затвора за злочине почињене над Србима у логору Дретељ, код Чапљине.

Како извештава Хрватска телевизија, норвешки Врховни суд Репка је прогласио кривим због противзаконитог лишавања слободе 13 цивила у логору Дретељу и учешћа у њиховом мучењу.

Казна је виша од шестогодишње, колико је тражило Тужилаштво.

Репак с породицом живи у Норвешкој од 1993. године и натурализовани је Норвежанин.

Норвешки суд је првостепеном пресудом у децембру 2008. године осудио Репка на пет година затвора због злочина над српским цивилима у логору Дретељу, у близини Чапљине.

Његова одбрана жалила се на ту пресуду, а након што је Окружни суд у Ослу прихватио жалбу, у јануару 2010. године је почело обновљено суђење.

Репку је одређено и да исплати одштету породицама жртава.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи