Преговори о одштети Трифуновићу

Представници Министарства правде и генерал бивше ЈНА Влада Трифуновић преговарају о износу накнаде штете Трифуновићу, због неоснованог хапшења и боравка у притвору и затвору, потврдила министарка Снежана Маловић.

Министарка правде Снежана Маловић изјавила је да су у току преговори Министарства правде и генерала бивше ЈНА Владе Трифуновића о износу накнаде штете, због неоснованог хапшења и боравка у притвору и затвору.

"Ми смо, свакако, расположени да разговарамо о износу накнаде штете. Сва лица која су неосновано лишена слободе и боравила одређено време у притвору и затвору имају право на накнаду штете", рекла је Маловићева новинарима у републичком парламенту.

Упитана за износ те накнаде, Маловићева је рекла да о томе не би говорила, будући да су преговори у току и да та сума може у току преговора да буде промењена.

Београдски листови писали су ових дана да је Министарство правде Трифуновићу понудило одштету од шест милиона динара за 547 дана проведених у притвору.

Снежана Маловић је додала да је став државе према генералу Трифуновићу у овом моменту јасно изражен, с обзиром на то да је Тужилаштво прошле године одустало од његовог даљег гоњења.

Трифуновић је био командант Вараждинског корпуса ЈНА током рата у Хрватској, а јануара 1992. године ухапшен је и оптужен за подривање војне и одбрамбене моћи земље.

Он је правоснажно осуђен 1995. године на седам година затвора, зато што се 1991. године, после вишедневне опсаде и оружаних сукоба са хрватским снагама, повукао са око 250 војника из касарне у Вараждину.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи