Босиљка Младић: Ратко вероватно мртав

Мој муж је највероватније мртав, јер би у супротном нашао начин да се јави породици, изјавила је супруга Ратка Младића, на суђењу због недозвољеног држања оружја. Нисмо у контакту већ десет година, рекла је Босиљка Младић.

На суђењу због недозвољеног држања оружја пред Првим основним судом у Београду, супруга Ратка Младића, Босиљка, рекла је да је Младић највероватније мртав, јер би у супротном "нашао начин да се јави породици".

"Он је имао три мождана удара. То није смело да се каже и била му је потребна велика нега. Да је жив, нашао би начина да нам се јави", рекла је Босиљка Младић.

Према њеним речима, поступак да се Ратко Младић прогласи мртвим покренула је да би се завршило малтретирање, а не због оставинског поступка.

Босиљка Младић је навела да са супругом није у контакту последњих десет година, откада је напустио кућу у београдском насељу Баново брдо, односно, од априла 2001. године, после хапшења Слободана Милошевића.

Босиљка Младић није оспоравала да је у њеној спаваћој соби нађено оружје, али је навела да није знала шта се у орману налази. 

"Ратко је рекао да су то његове ствари и да то не дирамо", рекла је Младићева и навела да је приликом претреса, када је отворен орман, било пуно прашине, јер ништа није дирано.

"Био је војно лице и себи нисам дозвољавала да претресам његове ствари, јер сам жена војног лица и то није дозвољено. То би било исто као да он мени претура по торби", рекла је Босиљка Младић.

Босиљка Младић оптужена је за недозвољено држање оружја које је пронађено приликом претреса Младићеве куће, 4. децембра 2008. године, у орману у спаваћој соби.

Тада су пронађени пиштољ "хеклер и кох" калибра девет милиметара, четри револвера "застава", пиштољ "застава", ловачка пушка "застава" и готово 1.000 метака и патрона различитих калибара.

Син Ратка и Босиљке Младић, Дарко Младић, одбио је да сведочи, а наставак суђења заказан је за 13. јул.

Суђењу су присустовали потпредседник Српске радикалне странке Драган Тодоровић и посланици те странке Наташа Јовановић и Божидар Делић, новинарка Љиљана Булатовић и Растко Вучетић, који је ослобођен оптужбе за помагање у скривању Младића.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи