Власници "жуте куће" туже Мартија

Албанска породица, у чијем је власништву "жута кућа", тужила Дика Мартија, због навода да је њихова кућа коришћена као затвор за Србе којима су вађени органи. Породица затражила од Мартија одштету од 200.000 евра.

Албанска породица тужила специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија због тврдњи наведених у Мартијевом извештају да је њихова кућа коришћена као затвор за српске заробљенике, којима су вађени органи током рата на Косову.

Адвокат породице Брама, Роланд Ислами рекао је да та породица тражи одштету од 200.000 евра од Мартија, због клевете, а тужба је поднета у окружном суду у Тирани, преноси АП.

У извештају Дика Мартија, објављеном у децембру 2010. године наводи се да је садашњи косовски премијер Хашим Тачи био шеф мафије која се бавила шверцом оружја, дроге и нелегалном трговином људским органима.

Кућа породице Брама, северно од Тиране, у извештају се помиње као место заточеништва Срба, којима су вађени органи. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи