За злочин у Личком Осику 48 година затвора

Због убиства породице Ракић у Личком Осику 1991. године, одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду осудило Чеду Будисављевића, Мирка Малиновића, Милана Богуновића и Богдана Грујичића на по 12 година затвора.

Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду осудило је Чеду Будисављевића, Мирка Малиновића, Милана Богуновића и Богдана Грујичића на по 12 година затвора због убиства петочлане породице Ракић у Личком Осику 1991. године, саопштило је Тужилаштво за ратне злочине.

У саопштењу се наводи да је Одељење за ратне злочине објавило пресуду у предмету "Голубњача" и да је оптуженима изречена казна затвора у трајању од по 12 година због извршења кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва.

Оптужница Тужилаштва за ратне злочине од 28. јуна 2010. године теретила је оптужене да су, као припадници МУП-а САО Крајине и Територијалне одбране Теслинград убили петочалну породицу Ракић, због сумње да поседују радио-станицу и да сарађују са хрватским оружаним формацијама.

У оптужници се наводи да су убили Манета Ракића и његову супругу Луцију Ракић, као и њихове синове Драгана и Милована и ћерку Радмилу Ракић.

У ноћи између 20. и 21. октобра 1991. године окривљени су прво убили Луцију Ракић, хрватске националности и потом запалили њено тело и викендицу.

Потом су неколико дана касније убили и остале чланове породице Ракић - Манета, Драгана, Милована и Радмилу Ракић, који су српске националности, тако што су их одвезли до крашке јаме "Голубњача", усмртили их хицем из ватреног оружја и потом бацили у јаму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи