Интерпол не тражи Дивјака

За пензионисаним генералом Армије БиХ Јованом Дивјаком није расписана никаква потерница, рекао генерални секретар Интерпола Роналд Нобл и додао да Дивјак уопште није регистрован у Интерполовим базама података.

Генерални секретар Интерпола Роналд Нобл у писму властима Босне и Херцеговине тврди да не постоји потерница Интерпола за Јованом Дивјаком.

"За пензионисаним генералом Армије БиХ Јованом Дивјаком није расписана никаква потерница, нити је он уопште регистроваан у Интерполовим базама података", навео је Нобл у писму, преносе сарајевски медији.

Нобл је јуче упутио писмо надлежним институцијама Босне и Херцеговине, а Министарство безбедости БиХ је саопштило да је "такав одговор био очекиван", те да су "оптужнице из Србије политички мотивисане".

Министар спољних послова БиХ Свен Алкалај недавно је изјавио да је Дивјак ухапшен на основу потернице из Србије коју је она Аустрији упутила директно, а не путем Интерпола.

Пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак ухапшен је 4. марта на аеродрому у Бечу, на захтев Србије.

Дивјак је осумњичен за организовање напада снага власти у Сарајеву на конвој ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, 2. маја 1992, у којем је погинуло више од 40 војника.

Суд у Бечу пустио је Дивјака из притвора, уз кауцију, до доношења одлуке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи