Ухапшен Бранко Јоцић

Полиција ухапсила бившег директора "Путева Србије" Бранка Јоцића и још четири особе, због примања мита и злоупотребе службеног положаја. Они се сумњиче да су злоупотребили средства добијена од Европске банке, рекао тужилац Миљко Радисављевић.

Полиција је јутрос ухапсила Бранка Јоцића, бившег директора "Путева Србије". Јоцић је ухапшен у свом стану, а како је РТС-у потврдио Миљко Радисављевић, тужилац за борбу против организованог криминала, осим њега, ухапшене су још четири особе, међу којима и мајка бившег директора "Путева Србије".

Радисављевић је рекао да се њих петоро сумњиче да су злоупотребили средства добијена од Европске банке.

Против Јоцића је покренута и финансијска истрага, која би требало да утврди коју имовину он поседује и да ли постоји несклад између пронађене имовине и његових законитих прихода, навео је тужилац.

Радисављевић је прецизирао да су, осим Јоцића и његове мајке, ухапшени оснивач и власник приватног предузећа "Ротијер" Драган Павловић, Марија Божић из Параћина, бивши директор ЈП "Пут Лозница" и Јоцићев саветник у "Путевима Србије" Предраг Тодосић.

Они се сумњиче да су, приликом уговарања радова на санацији клизишта на подручју општина Крупањ и Лозница, злоупотребили средства добијена од Европске банке, неосновано исплаћујући износ од око 43 милиона динара приватном предузећу "Ротијер", за радове које оно није обавило на санацији клизишта, навео је Радисављевић.

"На име тога, предузеће 'Ротијер' поклонило је Бранку Јоцићу, односно његовој мајци, стан у Лозници, површине 63 квадратна метра, у вредности око 2,5 милиона динара", додао је тужилац.

Он је напоменуо да је саслушање осумњичених у току и да ће након тога бити донета одлука о њиховом евентуалном задржавању.

Радисављевић је нагласио да су Јоцић и остали ухапшени након вишемесечног вођења преткривичног поступка од стране Тужилаштва за организовани криминал, због сумње да су извршили кривична дела давања и примања мита, злоупотребе службеног положаја и прања новца.

Иначе, Јоцић је, у јануару ове године, у Првом основном суду у Београду, осуђен на две године затвора, због фалсификовања службене исправе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи