Ново суђење вођи навијача

Укинута првостепена ослобађајућа пресуда једном од вођa Звездиних навијача Марку Вучковићу, за напад на полицајца, 2004. године. Поновно суђење пред Првим основним судом. Вучковић, до прошле недеље, био члан Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда.

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену ослобађајућу пресуду једном од вођa навијача Црвене звезде Марку Вучковићу, за напад на полицајца, 2004. године, и наложио поновно суђење пред Првим основним судом.

Суд је саопштио да је Веће, на челу са судијом Синишом Важићем, на седници одржаној 5. октобра, усвојило жалбу Првог основног тужиоца у Београду и укинуло првостепену пресуду некадашњег Другог општинског суда у Београду.

Вођа Звездине навијачке групе "Ултра бојс" том пресудом је ослобођен оптужби за ометање овлашћеног службеног лица у обављању послова безбедности и одржавања јавног реда и мира.

Вучковић је оптужен да је, 29. децембра 2004. године, у Београду, вређао и напао полицајца и том приликом га лакше повредио.

Њему се на терет ставља да се са још две непознате особе попео на "паук дизалицу", у чијој се кабини налазио полицајац. Када је возач зауставио возило да их упозори да сиђу, Вучковић и остали су кренули ка кабини.

Оштећени полицајац је, како се наводи у оптужници, изашао из кабине и од окривљеног и његових саучесника тражио личне карте, после чега су га они опсовали, а потом и физички насрнули на њега, када је обавестио дежурну службу и затражио помоћ ауто-патроле.

Првостепени суд је Вучковића ослободио оптужбе, због недостатка доказа.

Апелациони суд је установио да се у жалби Тужилаштва основано указује на то да је првостепена пресуда заснована на погрешно утврђеном чињеничном стању.

Другостепени суд зато сматра да је у пресуди Другог општинског суда у Београду, учињена битна повреда кривичног поступка.

Вучковић је, до прошле недеље, био и члан Скупштине фудбалског клуба Црвена звезда, али је поднео оставку због, како је објаснио, напада диригованих медија, којима се угрожавају и интереси екипе.

Том приликом је истакао да против њега никада није покренут поступак за дела за која га медији, како каже, лажно оптужују.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи