Читај ми!

Настављено суђење Беливуку, Миљковићу и њиховим супругама

Саслушањем сведока у Специјалном суду у Београду, настављено је суђење Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, њиховим супругама и осталим осумњиченима да су новцем стеченим од криминалних делатности куповали луксузне аутомобиле, станове и покретну имовину.

На суђењу су саслушана два сведока, В. Ј., који је Беливуку продао плац у Врчину, и Ђ. М., који је 2016. године продао стан Беливуку, а купљен на име његове супруге Б. Б..

Ђ. М. наводи да је 2016. године Беливук купио стан у згради на Звездари, а након тога и Миљковић. Међутим, сведок је одговарајући на питања, рекао да Миљковић није исплатио стан до краја, а да је тужилаштво одузело део новца који је био исплаћен због чега је доставио раскид уговора Миљковићевој супрузи која се води као власник стана.

"Првостепено је пресуђено у моју корист, сада чекамо наредбу за исељење", рекао је Ђ.М.

Беливук је сведоку поставио питање да ли је Радоје Звицер с њим градио тај комплекс, с обзиром на то да је окривљени-сарадник С. Л., у кривичном поступку који се води против припадника организоване криминалне групе, рекао да је те станове Беливуку и Миљковићу поклонио Звицер, Ђ.М. то негира рекавши да није имао сарадњу са Звицером у поменутој градњи и да то нема никакве везе са њим.

Сведок В.Ј. одговарајући на питања тужиоца наводи да је плац продат за 11.000 или до 15.000 евра, док је на купопродајном уговору цена била 4.800 евра.

Сведок наводи да је продавац инсистирао на мањој цени на уговору како не би плаћао порез. С обзиром на то да је судија прочитала исказ једног сведока, бранилац Беливука и Миљковића каже да у том исказу ништа није спорно и потврђује продају кућу Миљковићевом деди 2015. године.

Међутим, тужилац истиче да је уобичајено да се некретнина купује за мању вредност у покушају да се прикрије имовина.

Како наводе, оптужена М. И., супруга Филипа Ивановског на суђење није дошла, а адвокат је судију обавестила да је имала операцију због које се поступак у односу на њу привремено раздвоја.

Судија је на почетку овог поступка у априлу раздвојила поступак у односу на С. Ђ., мајку Беливукове супруге, због њеног здравственог стања, а на данашњем суђењу поново спојила, када се први пут појавила.

Оптужницом су, поред Миљковића и Беливука, оптужене и њихове супруге Б. Б. и Т. М., као и Филип Ивановски, М. М. и С. Ђ., због више кривичних дела прања новца за дела извршена у периоду од 2015. до 2020. године.

Сви су на почетку суђења негирали кривицу.

На терет оптуженима стављено је "продужено кривично дело прање новца у саизвршилаштву", осим С. Ђ. којој је стављено на терет "кривично дело прање новца у саизвршилаштву".

Они се терете да су од 2015. до почетка 2021. године, новцем који је стечен кривичним делима и криминалном делатношћу куповали већи број луксузних аутомобила и других покретних ствари, као и катастарске парцеле у Београду у највећем броју случајева на име трећих лица и тако покушали да прикрију да новац потиче из криминалне делатности.

Против Миљковића и Беливука се води поступак пред судом због сумње да су организовали криминалну групу чији се припадници терете за најтежа кривична дела, међу којима је и седам убистава, док се Ивановски терети за чланство у тој криминалној групи.

петак, 18. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи