Истрага због три убиства

Специјални суд у Београду покренуо истрагу против Сретка Калинића због сумње да је учествовао у извршењу три убиства. Статус сведока сарадника Калинић не може да добије у поступцима за које је већ правоснажно осуђен, рекла судија Маја Ковачевић-Томић.

Портпаролка и судија Специјалног суда у Београду Маја Ковачевић рекла је да је тај суд покренуо истрагу против Сретка Калинића због сумње да је учествовао у извршењу три убиства.

"Истражни судија нашег суда отворио је ту истрагу за три кривична дела, убиства из 2004. године и та истрага ће трајати наредних неколико месеци, а која су то кривична дела тренутно немам информацију", рекла је Маја Ковачевић Томић за РТС.

Ковачевићева каже да ће Тужилаштво инсистирати да Калинић исприча све што зна о догађајима који су предмет истраге.

"Да ли ће то он заиста рећи ми не знамо. Очекују се да буду саслушани сви људи који имају нека сазнања о догађајима о којима је реч, односно о та три убиства. Требало би да се прикупе и мишљења стручњака, балистике, медицине и других", рекла је Ковачевићева.

На питање да ли ће Калинић моћи да постане сведок сарадник, како се у последње време спекулисало, Ковачевићева је рекла да, теоретски гледано, по Закону о кривичном поступку. Калинић може да добије статус сведока сарадника само у новом поступку, али не и у поступцима у којима је пресуда правоснажна.

"Калинић не може да буде сведок сарадник у поступку за убиство премијера или у поступку против земунског клана, јер су ту донете правоснажне пресуде, иако може да буде покренут нови поступак", рекла је Ковачевићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи