Ухапшена криминална група

У оквиру полицијске акције ухапшена седмочлана криминална група на подручју Краљева, Рашке, Београда и Лазаревца. Ухапшени се терете да су оштетила буџет Фонда за развој и Пореске управе, а себи прибавила корист у износу од 50 милиона динара.

На подручју Краљева, Рашке, Београда и Лазаревца ухапшено je седамoро људи, у оквиру шире полицијске акције изведене после вишемесечног рада краљевачке криминалистичке полиције.

Начелник Полицијске управе у Краљеву Богољуб Живковић рекао је Танјугу да се та криминална група терети да је преварама оштетила буџет Фонда за развој и Пореске управе, а себи прибавила корист у износу од 50 милиона динара.

Ухапшени су Миодраг Марковић (43) из Краљева, власник предузећа "Интер плус" и "Пенал" са седиштем у Краљеву, Далибор Стаменчић (35) из Краљева, власник предузећа "Про - екстра" са седиштем у том граду, Далибор Пузић (30) из Краљева, власник предузећа "Миомакс - треид" са седиштем у том граду.

Такође су ухапшени Оливера Марковић (41) из Краљева, власница предузећа "Роги" са седиштем у том граду, Александар Матовић (21) из Краљева, Факрет Сијарић (25) из Баљевца код Рашке и Слободан Стефановић (31), такође из Баљевца.

Живковић је рекао да је Мирослав Ђорђевић (49) из Лазаревца, власник предузећа "Ивер-АС" са седиштем у том граду у бекству и да се трега за њим.

Против 19 особа биће поднете кривичне пријаве.

Ухапшенима одређен полицијски притвор 

Шеф Одсека за сузбијање привредног криминала Александар Тешић рекао је да су ухапшени  осумњичени да су током 2009. године проналазили лица са подручја Краљева и других градова са којима су оснивали фирме и предузећа, иако су знали да се те фирме неће бавити основним делатностима.

Преко тих фирми су обављане фиктиве куповине, продаје и испоруке различитих машина са циљем да пред Фондом за развој конкуришу за такозване развојне "старт ап" кредите.

Фиктивни новац је у тим фиктивним предузећима, који је долазио из Фонда за развој, фиктивном документацијом "испумпаван".

Акција је изведена у сарадњи са припадницима МУП-а Србије, Вишим јавним тужилаштвом и Пореском управом у Краљеву.

Ухапшенима је одређен полицијски притвор у трајању од 48 сати и они ће у том року бити изведени пред истражног судију.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи