Саслушан отац који се сумњичи да је држао ћерку заробљену у стану, одређен му притвор

Мушкарац осумњичен да је држао ћерку заточену у стану на Звездари саслушан је у Првом основном јавном тужилаштву у Београду. Изјавио је да ће искористити своје законско право и бранити се ћутањем, као и да је у дужем временском периоду користио опојне дроге и алкохол. Након саслушања, на предлог тужилаштва, одређен му је притвор.

Како се наводи у саопштењу, у просторијама Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени У. П. због постојања основа сумње да је учинио кривично дело насиље у породици, кривично дело злостављање и мучење и др.

"Осумњичени У. П. је у присуству изабраног браниоца изјавио да ће искористити своје законско право и бранити се ћутањем, као и да је у дужем временском периоду користио опојне дроге и алкохол. Након саслушања, тужилаштво је предложило да се према осумњиченом одреди притвор у трајању од 30 дана, по свим законским основима, с обзиром на то да постоје околности које указују на опасност од бекства, околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, као и да су начин извршења кривичног дела и тежина његове последице довели до узнемирења јавности које може угрозити правично и несметано вођење кривичног поступка", истиче се у саопштењу.

Додаје се да је наредбом о спровођењу истраге осумњиченом У. П. стављено на терет да је у временском периоду дужем од две године безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет своје ћерке, малолетне Л. П., чиме је учинио кривично дело насиље у породици.

"У току поступка биће предузете доказне радње у циљу утврђивања да ли се у радњама осумњиченог У. П. стичу обележја и кривичних дела запуштање и злостављање малолетног лица и кршење породичних обавеза учињених на штету малолетне оштећене Л. П. Такође, биће предузете доказне радње како би се утврдило да ли је на штету оштећене И. Л., емотивне партнерке осумњиченог У. П., учињено кривично дело насиље у породици, кривично дело злостављање и мучење и кривично дело противправно лишење слободе", истиче се у саопштењу.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на територији општине Звездара, у ком је пронађена девојчица, дежурни заменик јавног тужиоца је наложио полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим У. П. који је био у бекству.

Он је 28. марта пронађен и ухапшен, па је донето решење о његовом задржавању у трајању од 48 часова.

"У току поступка биће испитане оштећене и други сведоци који би могли имати сазнања од значаја за поступак, наложено вршење психијатријског вештачења осумњиченог, као и судско-медицинског вештачења телесних повреда, при чему ће од Дечје клинике бити прибављена медицинска документација за оштећену Л. П. како би се утврдило у каквом је стању примљена на клинику, а биће предузете и друге радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања и доношење одлуке", наводи се у саопштењу.

Истовремено, припадници Управе криминалистичке полиције у сарадњи са тужилаштвом раде на утврђивању евентуалне одговорности других лица који су на посредан начин довели до ситуације у којој се нашла девојчица.

Тужилаштво ће благовремено обавестити јавност о свим резултатима истраге коју спроводи, као и о сазнањима до којих су вршењем потребних провера дошли други државни органи, закључује се у саопштењу.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару