Читај ми!

Настављено суђење Ивановићу, сведочење путем видео-линка

Шабахазе Црнобрегу, сведокиња тужилаштва која живи у Финској, рекла је да је видела Оливера Ивановића на месту убиства Албанаца 14. априла 1999. године. Ивановићев адвокат Љубомир Пантовић каже да је Црнобрегу још један неупотребљив сведок тужилаштва.

У наставку суђења лидеру СДП Оливеру Ивановићу, сведокиња је свој исказ дала путем видео-линка, преноси Бета.

Шабахазе Црнобрегу је на суђењу у Основном суду у северној Косовској Митровици рекла да је тог 14. априла Ивановића видела испред стана у згради у којој је живела у јужном делу Косовске Митровице.

Тврди да су их припадници паравојних јединица избацили из стана и да су је "њу и њеног сина издвојили", те се тада лидеру СДП обратила речима: "Оливере, спаси ми сина".

Сведокиња није могла да потврди да је Ивановић био вођа групе, али је рекла да "зна да је криминалац".

Притом, она је Ивановића ословила са Оливер Марковић, након чега је Судско веће одлучило да дозволи препознавање оптуженог. Између четворице, Црнобрегу је показала на Ивановића.

Црнобрегу, којој је 14. априла 1999. године убијен син, на самом почетку давања исказа рекла је да је преживела два мождана удара, да има дијабетес и да после 10 минута заборавља имена.

Одбрана Оливера Ивановића каже да је на данашњем рочишту у Косовској Митровици унакрсним испитивањем оборила раније исказе сведокиње Шахбазе Црнобрегу.

На питање адвоката Љубомира Пантовића да ли је икада давала изјаве поводом случаја Ивановић, Шахбазе је рекла да није. Али, пошто су јој адвокати показали потписану изјаву од 21. септембра 1999. године, дату Жандармерији Француске, она је одговорила да "то није њен
потпис" и да су то "можда написала њена деца".

Додала је да није дала изјаву, јер и не зна француски.

"Ово је још један неупотребљив сведок за тужилаштво, рекао је адвокат Пантовић након завршетка суђења.

"Тужилац данас ништа није добио. Као одбрана смо врло задовољни сведоком, посебно зато што се листа сведока тужилаштва исцрпљује", рекао је Пантовић.

Оцена Ивановићевих адвоката је да је прва тачка оптужнице "чист промашај" јавног тужилаштва. Адвокати сматрају да је то и мишљење судског већа, рекао је Пантовић.

Суђење се наставља у понедељак и уторак када ће исказ дати председник Савета за људска права из јузног дела Косовске Митровице Халит Берани.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару