Читај ми!

Суђење Ивановићу, испитани Милетић и Истогу

Суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и четворици Срба који се терете за ратне злочине током 1999. године, данас је настављено сведочењем судије Вишег суда у Косовској Митровици Благоја Милетића и сведока Бедри Истогуа, инжењера из Глоговца.

Благоје Милетић, који је те 1999. године био истражни судија Окружног суда у Косовској Митровици, изјавио је да стоји иза сваке речи коју је унео у записник са увиђаја у улици Миладина Поповића у јужном делу Косовске Митровице 15. априла 1999. године, преноси Бета.

Испричао је да је са увиђајном екипом на том месту видео велики број лешева са обе стране улице.

Истакао је да није знао чиме су убијени и које су националности, али је истакао да су сахрањени по правилима криминалистике у селу Видомирић, где живе искључиво Албанци.

На питање тужиоца Цезара Михалчука да ли је на месту где је бављао увиђај видео Оливера Ивановића, Милетић је рекао да није и бјаснио да он није сведок очевидац, нити непосредни сведок већ да је сведок увиђаја.

Други данашњи сведок Бедри Истогу који је до 1998. године радио у фабрици "Феро-никл" у Глоговцу, а потом био припадник Ослободилачке војске Косова, рекао је да је Оливера Ивановића видео само једном, и то у дирекцији фабрике у Косову Пољу.

Адвокат одбране Љубомир Пантовић оценио је да су сведоци ирелевантни и изразио наду да судско веће неће бити убеђено у оно што тужилац покушава да докаже.

Навео је да је два и по сата саслушаван српски судија о ономе што је у априлу 1999. године написао и потписао у записнику са увиђаја, док је други сведок причао о чему је чуо да се дешавало у Косовској Митровици.

"Он нити живи нити је 1999. године био у овом граду", рекао је Пантовић.

Суђење ће бити настављено сутра испитивањем сведока Бајрама Реџепија, доскорашњег министра полиције у покрајинској влади.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару