Читај ми!

Суђење Мишковићу, уводне речи одбране

Излагањем уводних речи бранилаца оптужених настављено је обједињено суђење власнику "Делта Холдинга" Мирославу Мишковићу и осталим окривљенима за оштећења путарских предузећа и крушевачке фабрике мазива ФАМ у Специјалном суду у Београду.

Међутим, на почетку данашњег суђења Мишковић је затражио од председника судског већа суђе Маје Илић да дозволи оптуженима да седе у судници јер се не греје део за оптужене.

"Судија, овде је хладно и грејање не ради. Да ли можемо да пређемо у судницу", упитао је повишеним тоном Мишковић са улаза бокса за оптужене који је ограђен стаклом, преноси Танјуг.

Судија Илић му је указала да на њу не може да виче, а потом дозволила оптуженима да пређу у судницу.

Адвокати Мишковића и његовог сина Марка своје уводне речи дали су на прошлом суђењу, одбацујући све оптужбе и најављујући да ће као сведоке позвати бившег председника Србије Бориса Тадића и бившег министра Слободана Радуловића.

На данашњем претресу уводну реч излагао је адвокат Александар Поповић, бранилац Мишковића и Предрага Филиповића из "Делта брокера".

Поповић сматра да су докази тужилаштва исти као и докази одбране али да их различито тумаче.

"Ово је поступак где се суди највећем привреднику, где је дато највеће јемство у историји, поступак због којег су поједини министри тврдили да је почео штрајк адвоката, поступак због којег су судије губиле посао и где има највише неуобичајених судских одлика", навео је поред осталог адвокат Поповић.

Према његовим речима, цела ситуација личи на сценарио за неки филм и пита се откуд Предраг Филиповић на оптужници, када је само радио свој посао.

Ђурашковић: Нема доказа да сам хтео да оштетим ФАМ

Власник "Нибенс групе" Мило Ђурашковић поново је негирао кривицу за оптужбе да је злоупотребом положаја оштетио крушевачку фабрику мазива ФАМ.

"Остајем при свему што сам рекао када сам први пут износио одбрану, Не постоје докази да сам ја имао намеру да оштетим ФАМ", рекао је Ђурашковић пред Специјалним судом у Београду.

Ђурашковић други пут износи одбрану, пошто је суђење почело испочетка 10. фебруара, јер су спојени судски поступци за злоупотребе у ФАМ-у и путарским предузећима.

Власник "Нибенс групе", који је сада у спојеном поступку првооптужени, истакао је да није логично да је он желео да оштети ФАМ пошто је постао већински власник те компаније, која је успешно пословала.

"По оптужници, ја сам добит од четири милиона ставио себи у џеп, али да ли је то логично да оштетим свој капитал од 40 милиона евра, који сам платио и који има своју имовину", рекао је Ђурашковић.

Презицирао је да је постао власник ФАМ-а 2007. године кад га је на тендеру купило привредно друштво Предузеће за путеве Београд, чији је власник било Предузеће за путеве Ниш, а које је било у склопу "Нибенс групе".

"ФАМ је успешно пословао, проширио је свој асортиман, развио је сејасет производа које су користила не само предузећа у оквиру Нибнес групе, већ и цела привреда. Нико никада није причао да ФАМ треба да се жртвује да би спасао било коју фирму у оквиру Нибенса", навео је Ђурашковић.

Суђење ће се наставити сутра, када ће Ђурашковић изнети одбрану по оптужници за злоупотребе у путарским предузећима, за шта су оптужени Мишковић и још девет особа.

Против Мишковића, његовог сина Марка и Ђурашковића, као и још осам оптужених, води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра. Случај ФАМ покренут је пре поступка против Мишковића.

Мишковић, његов син Марко и Ђурашковић били су ухапшени у децембру 2012. године. Пуштени су да се бране са слободе уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару