Градина, заплењени фалсификати одеће и торби

На граничном прелазу Градина, цариници су спречили кријумчарење веће количине гардеробе и кожне галантерије за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине, саопштено је из Управе царине.

Кривотворена роба откривена је пре два дана, у камиону којим је возач, 47-годишњи македонски држављанин, имао намеру да је превезе из Турске у БиХ, а контролом тог камиона пронађено је преко 200 комада разних одевних предмета - дечјих дуксева, женских блуза, тренерки и дуксева, као и око 300 женски торби, преноси Танјуг.

Међу кријумчареном робом највише је било копија познатих светских марки попут "Ив Сен Лоран", "Хело Кити", "Шанел", "Адидас" и других.

Цариници, како се наводи у саопштењу, имају обавезу да за сваку робу за коју посумњају да је плагијат направе прекид царинског поступка и о томе обавесте Одељење за заштиту интелектуалне својине, које даље контактира носиоца права, односно његовог овлашћеног представника.

Заступник потом има рок од 10 дана да покрене поступак за утврђивање повреде права, а за то време се роба, за коју је прекинут царински постуак задржава под царинским надзором, док суд не донесе коначну одлуку о њеној судбини, што може бити и одлука о њеном уништењу, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи