Читај ми!

Ухапшен лекар у Краљеву

Због намештања налаза који омогућавају доделу инвалидских пензија у Краљеву је ухапшен лекар, а кривичне пријаве су поднете против још три особе.

Краљевачка полиција ухапсила је две особе и поднела кривичну пријаву против четири због сумње да су сачињавали неистините анализе и документацију ради остваривања права на инвалидску пензију.

Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије, ухапшени су лекар специјалиста Одељења за урологију Здравственог центра "Студеница" у Краљеву Д. А. (51) из Краљева, и Б. Д. (59) из Новог Пазара.

Они се сумњиче за кривично дело злоупотреба службеног положаја, односно злоупотреба службеног положаја у помагању и фалсификовање исправе.

Кривичном пријавом обухваћени су и С.А. (48) из Новог Пазара и И.А. (57) из Тутина због сумње да су извршили кривична дела фалсификовање исправе.

Наиме, како се наводи у саопштењу, сумња се да је Д.А, од октобра 2010. до децембра 2013, Јединици за клиничку патологију и судску медицину Здравственог центра "Студеница" у Краљеву достављао узорке ткива непознатих особа оболелих од карцинома и да је на упутницама за хистопатолошку анализу лажно приказивао да су то узорци осумњичених Б.Д, С.А. и И.А.

То је довело до неистинитих хистопатолошких налаза и њиховог коришћења у криминалне сврхе.

У договору са осумњиченим доктором, сумња се да је Б.Д. користио и налазио и друге особе којима је била потребна лажна документација о здравственом стању ради остваривања права на инвалидску пензију и да је тако пронашао С.А. и И.А.

Сумња се да су кривично дело фалсификовање исправе извршили тако што су набавили сачињене лажне извештаје о патохистолошком налазу које су Б.Д. и С.А, са осталом документацијом, употребили у филијали Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Новом Пазару, а И.А. намеравао да употреби у поступку за остваривање права на инвалидску пензију.

Полицијски службеници ће Д.А. и Б.Д. у законском року привести Основном јавном тужиоцу у Краљеву, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи