Читај ми!

Делибашић, чека се одлука о притвору

Пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић на првом саслушању пред међународним тужиоцима у Приштини бранио се ћутањем. Делибашић и Оливер Ивановић осумњичени за саизвршилаштво у убиствима. У наредна 24 сата тужилаштво ће одлучити да ли ће Делибашићу предложити судски притвор.

На првом саслушању пред међународним тужиоцима у Приштини пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић бранио се ћутањем, рекао је Делибашићев адвокат Дејан А. Васић.

Полиција Еулекса ухапсила је Делибашића у уторак, 4. фебруара.

Васић је у изјави Танјугу рекао да се Делибашић на његову сугестију бранио ћутањем, јер сматра да је то у најбољем интересу у овој фази кривичног поступка.

Он је додао да ће у току наредна 24 сата Специјално тужилаштво за ратне злочине у Приштини одлучити да ли ће Делибашићу предложити судски притвор.

Васић је нагласио да се Делибашић терети да је током 1999. и 2000. године починио низ тешких злочина за које је запрећена казна затвора од десет година до доживотне робије.

Драгољуб Делибашић је ухапшен по налогу Еулексовог тужиоца из Специјалног тужилаштва Косова, пошто се у уторак увече претходно добровољно пријавио полицији у Лешку на северу Косова.

Из Еулекса је саопштено да је осумњичени оптужен да је, поступајући у својству командира полиције у Митровици 1999. и 2000, подстицао на извршење кривичног дела тешког убиства одузимањем живота других лица из националних мотива, које је извршено у саучесништву са Оливером Ивановићем, наводним вођом "Чувара моста".

Делибашић је осумњичен и за подстицање на извршење кривичног дела тешког убиства у покушају одузимања живота других лица из националних мотива, које је довело до тешких телесних повреда, а које је извршено у саучесништву са Ивановићем.

Он је осумњчен и за подстицање на извршење кривичног дела тешког убиства у покушају одузимањем живота других лица из националних мотива, које је извршено са Ивановићем.

"Чувари моста" је назив за групу људи која је у северном делу Косовске Митровице током повлачења српске војске и полиције са Косова 1999. године а и после, бранила тај део града од упада Албанаца.

Назив су добили јер су непрестано дежурали на два моста на Ибру који раздвајају северни српски, од јужног албанског дела Косовске Митровице.

Делибашићу је специјални тужилац за ратне злочине Еулекса Чезаре Микалчук одредио полицијско задржавање.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару