Читај ми!

Отео аутобус и претио кесером и бомбом

Путник на аутобуској линији 56 у Београду отео аутобус уз претњу столарским кесером и бомбом, и приморао возача да промени трасу. У инциденту нико није повређен. Нападач ухапшен на Бановом брду. Два сата касније на линији 17 један мушкарац возача попрскао сузавцем након свађе.

У београдском насељу Жарково, у аутобусу на линији 56, мушкарац је претио возачу и путницима да ће их разнети бомбом, а у инциденту, који је окончан хапшењем, нико није повређен.

Драма на аутобуској линији 56 почела је око 12.20 часова на аутобуском стајалишту у Трговачкој улици, када је у аутобус приватног предузећа "Банбус" ушао 64-огодишњи човек и, претећи да има бомбу и секиру, тражио од возача да промени правац и одвезе га на Баново брдо.

"Рекао је да ће читав аутобус дићи у ваздух, да ће бити проблема", прича за РТС Зоран Јанковић, возач коме је нападач претио столарским кесером.

"Споменуо је да му јуче нисам стао на некој станици, да је хтео да уђе у аутобус а да му ја нисам стао. Ја се тога стварно не сећам", додаје узнемирени возач.

Према његовим речима, настала је општа пометња, сви су побегли у тај задњи део аутобуса, а нападач је прешао у део за возача и држао кесу из које је вирила дршка, налик оне на секирама. 

Пошто је возач активирао "паник-тастер" Центар за мониторинг ГСП-а обавестио је полицију која је одмах реаговала.

"Ја сам после два 'паник-тастера' видео да је ван трасе, позвао сам га и рекао је да је тамо неки човек са бомбом и секиром, и ја сам после тога позвао полицију и њему јавио да остане где је и да стиже полиција", каже диспечар Немања Вукмировић.

Особа која је претила возачу аутобуса и приморала га да промени трасу возила, ухапшена је на станици у Пожешкој улици на Бановом брду, речено је у Министарству унутрашњих послова.

Мушкарац код себе није имао бомбу, а столарским кесером, којим је такође претио возачу, оштетио је шофершајбну возила, наводе у МУП-у, додавши да у инциденту није било повређених.

Други напад догодио се непуна два сата касније на линији 17 у Земуну, када је један мушкарац, после свађе, возача попрскао сузавцем.

У истом дану, пре два напада, протестовали су саобраћајни синдикати. Траже од министра полиције и свих надлежних бољу заштиту запослених у јавном превозу.

Траже и да се нападачи оштрије кажњавају. Прошле године, било је више од 50 напада на возаче и контролоре градског превоза.

Привремени орган града Београда најоштрије је осудио инциденте. "Очекујемо да полиција пронађе насилнике који су данас проузроковали инциденте, да буду и приведени правди и кажњени према закону", наводи се у саопштењу.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару