Читај ми!

Напади на возаче ГСП-а, следи протест

Нападнута два возача аутобуса у Београду. На Миљаковцу нападачи возача тукли боксером, а код терминуса "Бирчанинова" на возача пуцано из пиштоља. Синдикати најављују протесте због учесталих напада на возаче и благих казни за нападаче.

У Београду су се синоћ догодила два нова напада на возаче аутобуса, саопштио је Саобраћајни синдикат ГСП "Београд" и најавио да ће, због учесталих напада на њихове чланове и благих казни за починиоце, ускоро одржати протест испред Палата правде, са захтевом да се пооштри казнена политика за таква кривична дела.

У саопштењу са наводи да је возач ГСП "Београд" на линији 47 брутално претучен синоћ око 19.50 код цркве на Миљаковцу, где га је више нападача тукло боксером.

У Катићевој улици код терминуса "Бирчанинова" непознати починиоци су око 20.40 из путничког возила у покрету пуцали из пиштоља на возача аутобуса.

Подсећајући да возачи јавног превоза не спроводе ниједно јавно овлашћење, већ само обављају послове који су предвиђени њиховим уговорима о раду, синдикат је оценио да је "проблем што судови у Србији имају благу казнену политику у односу на ова кривична дела".

"Санкције које изричу јесу на граници законом прописаног минимума", навео је синдикат у саопштењу и затражио "да судови пооштре казнену политику за кривична дела против јавног реда и мира, имајући у виду друштвену опасност".

"Кривични законик предвиђа изузетно оштре казне за починиоце кривичних дела против живота и тела и против јавног реда и мира", подсетио је синдикат и додао да се "проблем насиља на улицама не решава тако што се правно неутемељено појачано штите поједине професије, већ снажном и одлучном акцијом на нивоу државе".

Саобраћајни синдикат ГСП "Београд" најавио је да ће, заједно са Синдикатом возача и Синдикатом "Евровозач", одржати протест испред Палата правде, а да време протеста још није прецизирано.

Градско саобраћајно предузеће "Београд" саопштило је да је све више напада на возаче ГСП-a и да су они све бруталнији

"Број напада на возаче ГСП-а не смањује се, него их је, напротив, из године у годину све више, а синоћ су претучена два возача ГСП-а, што је веома забрињавајуће, јер сваки напад на возача је угрожавање опште саобраћајне безбедности", наводи се у саопштењу.

Стога, ГСП "Београд" апелује да је крајње време да се зауставе све учесталији и бруталнији напади на возаче. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару