Читај ми!

Пуцњава у повратничком селу код Истока

Након неуспеле крађе два трактора, непознати разбојници испалили више хитаца из ватреног оружја у повратничком селу Кош, код Истока.

Непознати разбојници испалили су више хитаца из ватреног оружја у повратничком селу Кош, код Истока у Метохији, након неуспеле крађе два трактора, рекао је министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић.

Јевтић је агенцији Бета рекао да се инцидент догодио протекле ноћи и да у њему није било повређених, а да су трактори које су покушали да украду, у власништву породица Обрадовић и Савић.

Према његовим речима, чланови породице Обрадовић, када их је данас обишао, рекли су му да су непознати разбојници ноћас покушали да им украду трактор из дворишта.

"Разбојници су прво изгурали трактор из дворишта, али нису могли да га покрену јер је власник раније скинуо црево за довод горива. Власник је чуо да је неко у дворишту и када је изашао из куће разбојници су почели да беже и да рафално пуцају из ватреног оружја", рекао је Јевтић.

Како каже, није познато да ли су нападачи пуцали на кућу повратника, јер полиција није нашла трагове од испаљених метака.

Јевтић је истакао да је у исто време друга група разбојника покушала да украде други трактор у истом селу од повратничке породице Савић.

Они, међутим, нису успели да отвори помоћне просторије у којима се трактор налазио.

"И у овом случају власник је изашао испред куће, а разбојници су бежећи почели да пуцају из ватреног оружја", рекао је Јевтић.

Према његовим речима, у ноћашњим инцидентима у селу Кош није било повређених, али су Обрадовићи и Савићи преплашени, а и других 17 повратничких породица ноћас од страха није спавало.

Јевтић је рекао да су данас у том селу били припадници косовске полиције и Кфора, а да су увиђај обавили форензичари косовске полиције, тако да се истрага о тим инцидентима наставља.

Он је подсетио да је у протекла два месеца ово седми случај напада на повратнике и њихову имовину и да очигледно осуде и саопштења више нису довољни, јер се инциденти понављају а лопови постају све агресивнији.

"Стога захтевам од надлежних да се хитно реше сви случајеви напада на повратнике и њихову имовину. Захтевам, такође, да надлежни ураде и спроведу бољи оперативни план за заштиту повратника и њихове имовине на Косову", истакао је Јевтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару