Читај ми!

Вавићу повећана казна за 10 месеци

Једном од вођа навијачке групе Партизана "Алкатраз" Александру Вавићу Апелациони суд повећао затворску казну за 10 месеци и правоснажно га осудио на годину и 10 месеци затвора. Вавић осуђњн због рањавања ножем Стефана Гајића 6. јануара 2005. године на Карабурми.

Бившем "звездашу", а сада једном од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз" Александру Вавићу (26) Апелациони суд у Београду повећао је затворску казну за 10 месеци и правоснажно га осудио на годину и 10 месеци затвора због рањавања ножем Стефана Гајића 6. јануара 2005. на Карабурми.

Том одлуком преиначена је првостепена пресуда Првог основног суда у Београду из јуна ове године у делу о казни којом је Вавић био осуђен на годину дана затвора због извршења кривичног дела тшка телесна повреда.

У осталом делу пресуда је потврђена, наводи се у одлуци објављеној на сајту Апелационог суда.

Вавић је првостепеном пресудом осуђен уз образложење да је пар месеци након тог кривичног дела починио још једно са елементима насиља, за које је правоснажно осуђен и био је на одслужењу условне казне, као и јер је склон вршењу насилних кривичних дела и да то евидентно није усамљен инцидент.

Првом првостепеном пресудом, која је била укинута одлуком жалбеног суда, Вавић је био осуђен на годину дана затвора због рањавања Гајића.

Током поновљеног поступка Гајић није саслушан, јер се није одазивао на судске позиве, а ни полиција није успела да га приведе. Сада "партизановац", Вавић је у време извршења кривичног дела био навијач "Црвене звезде", али је недуго после инцидента прешао у конкурентски табор, па су се тако променили и искази оштећеног Гајића, али и других сведока, навијача "Партизана".

Гајић и други сведоци у полицији су Вавића препознали са 100 одсто сигурности, али су већ у истрази, када је Вавић прешао у навијачки табор "Партизана", негирали да је он учествовао у том инциденту.

Први основни суд га је осудио, јер је оценио да је очигледно да су сведоци намерно мењали исказе, како би заштитили новог "колегу" и ослободили га одговорности.

Вавић је у фебруару 2012. године рањен у сачекуши у близини Пете београдске гимназије на Ташмајдану.

Београдски медији су тада пренели да полиција претпоставља да су у позадини тог ватреног обрачуна нерашчишћени односи у пословима с дрогом.

Према подацима полиције, против овог изгредника поднесено је више кривичних пријава за насилничко понашање, недозвољено држање оружја, наношење тешких телесних повреда, разбојништва и крађу.

У октобру 2009. Републичко јавно тужилаштво поднело је Уставном суду Србије предлог за забрану рада и деловања 14 екстремних подгрупа навијачких клубова "Партизана", "Црвене звезде" и "Рада", међу којима је и Вавићев "Алкатраз", али је Уставни суд одбацио тај предлог због "непостојања уставних и законских претпоставки за вођење поступка пред тим судом и одлучивања о предлогу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару