Оштетили болницу за 15 милиона?

Полиција ухапсила три особе осумњичене да су оштетиле Специјалну болницу за рехабилитацију "Рибарска бања", за више од 15 милиона динара.

У наставку акције на сузбијању злоупотреба у привредном пословању, службеници Полицијске управе у Крушевцу, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у том граду, ухапсили су Б. К. (57) из Крушевца, одговорно лице Специјалне болнице за рехабилитацију „Рибарска бања", С. Н. (57), одговорно лицe привредних субјеката „Фармекс" и „Прогрес" у Крушевцу, и Р. М. (1966), власника и одговорно лице предузећа „Вералекс" д.о.о. Београд, осумњичене да су злоупотребили службени положај.

Кривичном пријавом биће обухваћени П. П, Д. Д. и С. Д.

У саопштењу Полицијске управе Крушевац наводи се да су осумњичени Б. К. и П. П. - од јуна 2009. до марта 2013. године - искористили свој положај на тај начин што су након закључивања уговора о испоруци меса и сухомеснатих производа за потребе „Рибарске бање" са С. Н., сачињавали Анексе уговора и одобравали повећање цена, а да за то није било тржишних и уговором предвиђених разлога.

Осумњичени су, како се наводи, такође прихватали неосноване захтеве наведених добављача за повећање цена меса и, без закључивања анекса уговора, одобравали плаћање наведене робе по ценама вишим од уговорених, чиме су наведеним предузећима прибавили противправну имовинску корист од 10.176.561 динар.

Б. К. се сумњичи да је, не поштујући одредбе Закона о јавним набавкама, у поступку набавке средстава за хигијену и папирне галантерије, са Р. М. уговорио набавку, по знатно вишим ценама од тржишних, чиме је прибављена противправна имовинска корист привредном друштву "Вералекс" д.о.о. Београд од 5.391.975,30 динара.

На описани начин, осумњичени су прибавили противправну имовинску корист наведеним привредним друштвима, у укупном износу од 15.568.536,30 динара, а на штету Специјалне болнице за рехабилитацију "Рибарска бања".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару