Читај ми!

Антонић негирао све оптужбе за "Агробанку"

У наставку излагања своје одбране, некадашњи председник Извршног одбора "Агробанке" Душан Антонић рекао да је суђење њему и његовим сарадницима "комбинација лажне оптужбе против целог руководства те банке и суђења банкарском систему Србије".

У Специјалном суду у Београду, некадашњи председник Извршног одбора "Агробанке" изјавио је да је суђење њему и његовим сарадницима "комбинација лажне оптужбе против целог руководства те банке и суђења банкарском систему Србије".

Антонић је у наставку излагања своје одбране детаљно објашњавао зашто није крив за оптужбе које му се стављају на терет, истичући да је "Агробанка" била чланица међународне асосијације банака коју чине 60-70 аграрних банака света.

Специјални суд је претходно спојио поступак по првој и другој оптужници за малверзације у тој банци, па је данас почело обједињено суђење против Антонића и укупно још 20 његових сарадника оптужених да су малверзацијама оштетили банку.

Првом оптужницом терете се да су "Агробанку" оштетили за 84 милиона евра, а другом за 1,2 милијарди динара.

Суђење је настављено читањем друге оптужнице, а потом је Антонић негирао и њене наводе.

Антонић је у октобру на почетку излагања одбране детаљно негирао оптужбе, а сад одговара на питања тужиоца. На питање да ли су извршили кривично дело, осталих 19 оптужених су у кратком изјашњењу одговорили одречно и најавили да ће изнети одбрану.

Оптужени се терете да су од почетка 2006. па до краја 2011. године, противно Закону о банкама и интерним прописима и процедурама, у "Агробанци" одобравали кредите, банкарске гаранције, издавали менице и отписивали доспеле обавезе наведених предузећа.

Одобрени кредити нису враћени, а издате банкарске гаранције и авалиране менице пале су на терет "Агробанке". Наплата кредита и других обавеза из заложених некретнина није била могућа, јер је њихова вредност била вишеструко мања од процењене као и од доспелих обавеза.

Антонић је ухапшен 8. августа 2012. године, а касније су уследила нова проширења истраге. После тачно годину дана, 8. августа пуштен је из притвора да се брани са слободе.

У међувремену, подигнута је и трећа оптужница за малверзције са том банком, којом је обухваћен и Јожеф Каса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару