Читај ми!

Истрага због напада на Србе

Током претреса две куће у селу Суви До код северне Косовске Митровици, припадници косовске и Еулекс полиције, пронашли су 82 комада муниције калибра 7,62 милиметара за аутоматску пушку. Претрес је спроведен због јучерашњег напада на двојицу Срба код Сувог Дола.

Заменик директора регионалне полиције за север Косова Ергин Медић рекао је да су припадници косовске и Еулекс полиције, током претреса две куће у етнички мешовитом селу Суви До код северне Косовске Митровице, пронашли 82 комада муниције калибра 7,62 милиметра за аутоматску пушку.

Представник полиције је за агенцију Бета рекао да је претрес извршен после јучерашњег напада на двојицу Срба које су код Сувог Дола пресрела и претукла три Албанца.

Медић је рекао да је једна особа приведено и да је после узимања исказа пуштена кући, али да ће током дана бити још приводјења.

Истрага се наставља, а напад на Србе окарактерисан је као озбиљно нарушавање јавног реда и мира.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је јуче за агенцију Бета да су очевици напада казали да је у пребијању Срба учествовао Албанац, бивши припадник такозване Ослободилачке војске Косова и затражио његово приводјење јер је учествовао у више напада на Србе.

У болници у Косовској Митровици констатоване су теже повреде двојици нападнутих који тврде да су ударани дршком од пиштоља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи