Читај ми!

Заштитити раднике електродистрибуције

Радницима електродистрибуције треба већа заштита, саопштио ЕПС после напада на електромонтере у Новом Пазару у четвртак. Становник Новог Пазара пуцао на раднике електродиструбиције, који су дошли да утврде да ли је крао струју.

Електропривреда Србије затражила је појачану заштиту за раднике електродистрибуција и најоштрије осудила напад на монтере Електросрбије из Краљева, на које је пуцао незадовољни купац у Новом Пазару.

Како се наводи у саопштењу ЕПС-а, крадљивац електричне енергије је монтерима Николи Вуковићу и његовом колеги прво претио и потом их вређао, а на крају и пуцао на њих.

Полиција је привела 81-годишњег крадљивца и пустила га, истакли су у ЕПС-у и затражили од правосудних органа да најстроже казни такве нападе, јер је извесно да само оштра казнена политика превентивно штити од таквих инцидената.

Инцидент се десио у четвртак, дан после искључења електричне енергије због неовлашћене потрошње, а купац је монтере напао док су на истом откривали крађу струје.

Крадљивац је од монтера тражио да му прикључе струју, а када је добио одговор да нема ниједног основа за то, почео је да вређа раднике дистрибуције.

Они нису одговорили на провокације, али су се суочили са још непријатнијим псовкама и гестикулацијама.

У једном тренутку монтери су угледали пиштољ за појасом напасника и побегли су низ улицу, а онда су зачули пуцње. Нису могли да процене за колико их је овај револвераш у старијој доби промашио, али је сигурно да им је живот био озбиљно угрожен,
наводи се у саопштењу ЕПС-а.

Како додаје, Вуковић је при обављању свог посла био ударен у лице и то пре само неколико месеци.

Монтери су изложени, истакли су у ЕПС-у, свакодневном вербалном малтретирању крадљиваца струје, а често доживљавају и физичке нападе, пуштање паса и претње.

"Овакви проблеми не би смели да се поново догадјају ни Вуковићу, ни било ком раднику Електропривреде Србије. Зато ЕПС и Електросрбија захтевају да сви надлежни државни органи заштите раднике дистрибуција", наглашава се у саопштењу.

ЕПС је у априлу прошле године упутио предлог за допуну Кривичног закона тако што би се у послове од јавног интереса који имају повећани ризик за безбедност и захтевају већу кривично-правну заштиту уврстили и послови искључења купаца.

Како је за агенцију Бета речено у новопазарској полицији, против особе која је пуцала поднета је пријава за недозвољено држање ватреног оружја.

"Старац, иначе инвалид, који је од монтера тражио да га поново прикључе на мрежу, испалио је један хитац из пиштоља након што су се они удаљили", рекао је Бетин извор у новопазарској полицији.

Он је додао да је у кући осумњиченог пронадјен пиштољ без дозволе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи