Читај ми!

Ухапшени крадљивци бакра

Због сумње да су крали бакарне предмете са Факултета драмских уметности и неколико предшколских установа у Брограду ухапшено шест особа.

Београдска полиција ухапсила шест особа које се сумњиче за крађу бакарних предмета са Факултета драмских уметности и неколико предшколских установа у Београду, саопштио је МУП.

У сарадњи са Првим основним тужилаштвом у Београду, слободе су лишени Ариф Р. (24), Џемши Д. (31), Јован Ф. (28), Срђан С. (30), Марко З. (19), Давор Б. (22) због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела тешка крађа.

Један део предмета кривичног дела - бакарне кровне плоче су пронађене код Арбена Б.(34) и Даута Б. (30) који су лишени слободе због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прикривање.

Остале бакарне плоче полиција је пронашла у складишту магацинског простора чији је власник Милан Г. (48), а који је закупило предузеће "Воћ-ћем доо", власништво Владимира Ш. (42) и Батрића Ј. (45), који су лишени слободе због основа сумње да су извршили кривична дела прикривање и неовлашћено бављење одређеном делатношћу.

Осумњичени Ариф Р, Џемши Д. и Јован Ф. су се 6. марта у раним јутарњим сатима попели на кров факултета, скинули бакарне табле са крова, уролали их, а затим након скидања са крова убацили у ауто.

Бакарне табле су продали Дауту Б. и Арбену Б. за 40.000 динара, који су даље бакар продали Милану Г. који откупљује секундарне сировине и складишти их у магацинском простору, а за потребе власника предузећа Владимира Ш. и Батрића Ј. и то 500 динара по килограму.

Кривично дело тешка крађа на штету предшколских установа, осумњичени Срђан С, Марко З. и Давор Б. извршили су по истом сценарију.

Бакарне кровне плоче су продали Дауту Б. и Арбену Б. по цени од 230 динара по килограму, а они даље Милану Г. за 500 динара по килограму, опет за потребе поменутог предузећа.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, а претресом магацинских просторија пронађени су предмети кривичних дела и враћени оштећенима.

Како је наведено у саопштењу, у магацинским просторијама постоји велика количина бакра, алуминијума, олова и месинга, па ће полиција наставити рад на утврђивању порекла предмета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи