Читај ми!

Ухапшен због злоупотребе

Због сумње да је оштетио мале акционаре и злоупотребио службени положај, Виши суд у Пожаревцу одредио је већинском власнику и директору предузећа "Г.С. Текстил-фасион а.д." Гафуру С. притвор до 30 дана.

Виши суд у Пожаревцу одредио је већинском власнику и директору предузећа "Г.С. Текстил-фасион а.д." Гафуру С. (45) из Костолца притвор до 30 дана због злоупотребе службеног положаја, саопштено је из пожаревачке полиције.

Предузеће "Ангропромет текстил" из Пожаревца приватизовано је 2002. године када је већински власник и директор "Г.С. Текстил-фасион а.д." Гафур С. постао власник већег броја локала у центру Пожаревца, познатих као "Дубравка", "Дрина", "Бата и Сека" и "Коштана".

Полиција је поднела кривичну пријаву против Гафура С. због сумње да је прекорачио границе службеног овлашћења и приликом продаје два локала, који су продати за око 19 милиона динара, као и продаје путничког возила марке "ауди к-7", оштетио мале акционаре за 7.280.000 динара.

Новац који је добио од продаје у динарима Гафур С. је истог дана претворио у девизе и пребацио на рачун предузећа у Истанбулу.

Аутомобил је продао за 1.480.000 динара, а мештанину Костолца Д.Д. је на рачун фирме до сада уплаћено само 200.000 динара, чиме је, Гафур С. такође оштетио мале акционаре.

Полиција је осумњиченог уз кривичну пријаву предала истражном судији Вишег суда у Пожаревцу, који му је одредио притвор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи