Читај ми!

Завршена ЕУ недеља могућности

ЕУ недеља могућности завршена је у понедељак у Нишу, након више од 120 сесија и панела, током којих је, са стручним партнерима разговарано о економији, пољопривреди, бизнису, образовању, младима, спорту, култури, медијима, цивилном друштву, локалном развоју, и зеленој транзицији, саопштила је ЕУ инфо мрежа.

Европска унија становницима Србије нуди могућности за унапређење у свим тим, али и многим другим областима. Преко 13.000 људи је ЕУ недељу могућности пратило онлајн, док је уживо гледало и слушало преко 5.000 посетилаца – у Београду, Новом Саду и Нишу, наводи се у саопштењу.

ЕУ недељу могућности подржали су и посетили бројни званичници – премијерка Србије – Ана Брнабић, председник Србије – Александар Вучић, министарка за евроинтеграције – Тања Мишчевић, министарка рударства и енергетике – Дубравка Ђедовић, министар саобраћаја и инфраструктуре – Горан Весић, затим министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, в.д. министра просвете Ђорђе Милићевић, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Томислав Жигманов, Бојан Маричик – потпредседник Владе Републике Северне Македоније за европска питања.

У име ЕУ, обратили су се Оливер Вархељи – европски комесар за суседство и проширење, Емануеле Жиофре – амбасадор ЕУ у Србији, Пламена Халачева – заменица шефа Делегације ЕУ у Србији, и други.

ЕУ недељу могућности подржали су и бројни други партнери из министарстава Владе Републике Србије, различитих организација и фондација.

Уколико вас занимају конкретне могућности, које можете остварити уз помоћ – махом бесповратних – средстава Европске уније, можете пратите сајтове: eumogucnosti.rs, europa.rs и euzatebe.rs.

Све снимке сесије са ЕУ недеље могућности, можете наћи на платформи mogucnosti.eu.

ЕУ инфо мрежа захваљује свима који су били уз њих током ЕУ недеље могућности, најављује дружење и наредне године, а до тада позива да се искористе бројне могућности и заинтересовани пријаве за грантове и повољне кредите Европске уније.

уторак, 18. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије