Читај ми!

Поништена продаја "Партизанског пута"

Купопродајни уговор за грађевинско предузеће "Партизански пут", члана "Нибенс групе", раскинут пошто власник није испоштовао одредбе тог уговора, саопштила Агенција за приватизацију.

Агенција за приватизацију раскинула је 5. августа купопродајни уговор за грађевинско предузеће "Партизански пут", члана "Нибенс групе", јер власник није испоштовао одредбе тог уговора, потврдио је портпарол Агенције Душан Белановић.

Он је прецизирао да купац није обезбедио континуитет пословања и да је располагао имовином предузећа супротно одредбама купопродајног уговора.

Агенција ће сада поставити привременог заступника капитала и постоји могућност да предузеће буде поново продато, али претходно се мора видети да ли ће се можда у тој фирми увести стечај, јер је дуго била у блокади.

"Народна банка Србије објавила је списак предузећа која су у блокади дуже од две године, међу којима је и 'Партизански пут', па треба видети да ли ће повериоци тражити стечај, или ће предложити неко друго решење", рекао је Белановић.

Агенција је покренула наплату гаранције и казни због непоштовања уговора у укупној вредности од 650.000 евра. Предузеће за путеве "Београд" купило је 2006. године, у име Мила Ђурашковића, "Партизански пут" за 400 хиљада евра.

Ђурашковић је ухапшен у мају, заједно са седам блиских сарадника и руководилаца у путарском предузећу "Нибенс", због сумње да су од 2007. до 2010. године извлачили новац из крушевачке фабрике мазива ФАМ преко других фирми које су, такође, у  власништву Ђурашковића.

Штета нанета фабрици из Крушевца процењена је на више од 32 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи