Читај ми!

Поскупљује "Имлеково" млеко

Млеко и кисело-млечни производи компаније "Имлек" поскупеће од уторка за један до три одсто. Компанија "Мегле" најавила да ће од сутра млеко појефтинити за десет динара.

Компанија "Имлек" најавила је да ће подићи цену својих готових производа од 28. јуна за један до три одсто.

Менаџер "Имлека" за односе са јавношћу Невена Веселиновић објаснила је да је разлог за повећање цене млека и кисело-млечних производа те компаније поскупљење енергената, због чега су, како је истакла, "Имлекови" производи морали да поскупе.

"Остале млекаре су цене својих производа подигле још пре месец дана, а београдска компанија "Имлек" то ће учинити за седам дана", рекла је Невена Веселиновић.

Веселиновићева је нагласила и да ће "Имлеково" пастеризовано млеко, пошто је реч о "најосетљивијем" производу коју конузимира велики број потрошача, и након поскупљења бити јефтиније "од реалне конкуренције".

У међувремену, млеко крагујевачке млекаре "Младост" - "Мегле Србија" од сутра ће појефтнити. Литар ће се продавати за 55 динара, што је десет динара мање него сада.

Ниже цене су, кажу у тој млекари, резултат великих инвестиција новог власника, немачке компаније "Мегле", у побољшање рада млекаре.

Трговци,међутим, још нису добили нове ценовнике, и не очекују да ће у току лета бити значајних поскупљења основних животних намирница.

Маркетинг менаџер СОС марекета Милена Радуловић рекла је да још нису добили нове ценовнике млека и млечних производа и додала да се цена неће мењати, али у случају да се то деси промена ценовника се може очекивати почетком јула.

Према речима Радуловићеве лети се добро продаје дневно и дуготрајно млеко као и жути сиреви, а слабија је продаја киселог програма - киселог млека, јогурта, милерама, павлаке што може бити и разлог за поскупљење, јер произвођачи кроз већу цену настоје да надоканде пад продаје.

Радулевићева је истакла да се цене основних животних намирница у СОС маректима нису мењале у протеклом периоду и подсетила да су у тим маркетима често на акцијама разне врсте меса и месних прерађевина, кондиторски производи и сокови.

"У СОС маректима 98 одсто продајног асортимана је од домаћих произвођача и врло смо задовољни сарадњом са добављачима", рекла је Милена Радуловић.

Заменик директора трговинске куће "Аман" Момир Лазић рекао је да за сада немају нове ценовнике млека и млечних производа и додао да се цене основних животних намирница нису мењале.

Према речима Лазића, током лета не очекују се значајнија поскупљења, јер је у том периоду слабија продаја тако да је у интересу и добављача и трговаца да се роба прода, а не да остаје у рафовима радњи или магацинима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару