Читај ми!

Нови власник зрењанинске шећеране

Компанија "Викторија група" постала је власник Фабрике шећера "Зрењанин". Обнављање производње у шећерани имаће двоструку корист, јер ће домаће тржиште добити производе који су увожени, а биће робе и за извоз, рекао министар економије Небојша Ћирић.

Директор Агенције за приватизацију Владислав Цветковић и генерални директор новосадске "Викторија групе" Никола Вујачић потписали су уговор о купопродаји Фабрике шећера "Зрењанин".

"Очекујемо да ће извоз обезбедити годишњи приход од око сто милиона, као и да ће до октобра идуће године бити обновљена комплетна инфраструктура и изграђена нова фабрика која ће испуњавати европске стандарде", рекао је Вујачић.

Зрењанинска шећерана ће, како је додао, запослити око 150 радника.

Директор Агенције за приватизацију Владислав Цветковић је истакао да је продаја Фабрике шећера "Зрењанин" модел по којем ће бити приватизована предузећа која су некада били носиоци развоја, а сада су им неопходне значајне инвестиције.

"Све компаније које имају добру инфраструктурну опремљеност могле би да буду потенцијални кандидати за продају из стечаја. Наша су искуства да озбиљни инвеститори могу да такве фабрике подигну и то је оно чиме ћемо се озбиљно бавити", рекао је Цветковић.

Министар економије и регионалног развоја Србије Небојша Ћирић, који је присуствовао потписивању уговора у Зрењанину, истакао је да ће обнављање производње у шећерани имати двоструку корист, јер ће домаће тржиште добити производе који су до сада увожени, а биће робе и за извоз.

Фабрику шећера "Зрењанин" у стечају "Викторија група" је купила за 400 милиона динара, што је било испод 50 одсто од процењене вредности.

Држава, која је власник 60,54 одсто капитала те фабрике, увела је привремене мере у ту фабрику 2004. године, а производња је обустављена 2006. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару