Ураган Берил стигао до Јамајке, Кајмани и Мексико се припремају за удар

Ураган Берил погодио је Јамајку где је погинула најмање једна особа. Готово 1.000 становника Јамајке налази се у склоништима. Затворени су аеродроми, а на снази је и полицијски час. За удар се припремају Кајманска Острва и Мексико.

Ураган Берил стигао до Јамајке, Кајмани и Мексико се припремају за удар Ураган Берил стигао до Јамајке, Кајмани и Мексико се припремају за удар

Ураган Берил, који је претходних дана однео најмање седам живота на карипским острвима, донео је јак ветар и падавине Јамајци. У удару урагана четврте категорије погинула је најмање једна особа.

Страхује се да ће укупан број погинулих бити и већи, пошто се системи за комуникације и даље успостављају на мањим карипским острвима, пренео је Ројтерс.

Берил је погодио јужни део Јамајке из којег су спасиоци брзо евакуисали људе из плавних делова. Готово 1.000 становника Јамајке се од синоћ налази у склоништима, рекао је Ричард Томпсон из јамајчанске агенције за ванредне ситуације.

Аеродроми на Јамајци су затворени, а улице су празне, након што је премијер Ендрју Холнес увео полицијски час и позвао грађане који живе у опасним областима да се евакуишу. Велики део острва је остао без струје.

Карипска острва процењују штету

Премијер Светог Винсента и Гренадина Рапф Гонсалвес рекао је да је ураган Берил опустошио острво Јунион.

"Сви су остали без домова", навео је Гонсалвес и поручио да ће бити потребни надљудски напори да би се све поново изградило.

Из министарства пољопривреде те земље упозорили су да је могућа несташица хране, пошто је у невремену страдало 50 одсто рода банана и сличног воћа, изгубљен је и значајан део рода поврћа.

Премијер Гренаде Дикон Мичел описао је стање на том острву "као Армагедон". Додао је да нема струје, да је много објеката оштећено и потврдио је да су живот изгубиле три особе.

Три особе погинуле и у Венецуели, потврдио је председник Николас Мадуро. Истакао је да око 8.000 објеката оштећено, а најмање 400 је уништено.

За удар урагана Берил припремају се Кајманска Острва и Мексико.

Очекује се да ће невреме погодити и популарно летовалиште Канкун, због чега припадници локалне агенције за заштиту животне средине прикупљају јаја морских корњача како би их заштитили од удара урагана.

Поред тога, радници ојачавају врата и припремају вреће са песком како би заштитили објекте. Локални званичници позвали су туристе да се спусте у хотелске подруме када почне олуја.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару