Читај ми!

"Бенетон" у Нишу

Италијански "Бенетон" и званично је постао власник "Нитекса", пошто је у присуству председника Бориса Тадића и председника "Бенетон" групације Лучана Бенетона потписан уговор. Италијанска корпорација најављује инвестиције у вредности од 50 милиона евра.

Председник Србије Борис Тадић и председник "Бенетон" групације Лучано Бенетон присуствовали су у Нишу потписивању уговора између италијанског "Бенетона" и нишког "Нитекса".

Италијанска корпорација најављује инвестиције у вредности од 50 милиона евра. Процењује се да ће годишња производња бити вредна 80 милиона евра, а радиће се искључиво за извоз. Биће запослено између 2.800 и 3.000 радника.

Председник Тадић је поручио да за Србију "долазе боље дани" и да ће се створити бољи дани за инвестиције.

Према његовим речима, потписивањем уговора италијанска фирма постаје и српска компанија, а нове инвестиције у Србији помоћи ће у отварању нових радних места и побољшања стандарда грађана.

"Нећемо се смирити док у Ниш не дође високотехнолошка компанија, надам се и произвидња аутомобила или високорангирана електронска индустрија, јер је то наш стратешки циљ", поручио је Тадић.

Тадић је истакао да улагањем у текстилну индустрију може да се оствари само профит. "Тиме што сте изабрали Србију, значи да сте победили јер наши текстилци имају огромно искуство", рекао је Тадић обративши се Лучану Бенетону.

Уговор о купопродаји "Нитекса" потписали су министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић и извршни директор групације "Бенетон" Бјађо Керованто.

Председник "Бенетон" групације је рекао да ће отворити фабрику за прераду вуне која ће бити, како је рекао, најважнија у свету.

"Знамо да овде постоји традиција и висока стручност коју желимо да искористимо на најбољи начин", рекао је Бенетон. 

Бенетон и Тадић су, после потписивања уговора, обишли фабрику "Нитекс", која је у реструктурирању.

"Бенетон" у 120 земаља 

Италијанска модна кућа "Бенетон" купила је 13. маја нишки "Нитекс" по почетној цени од 3.071.515 евра. "Бенетон" је био једини учесник на лицитацији.

Представници Владе Србије и Града Ниша са представницима Бенетона, 31. јануара ове године, потписали су Споразум о регулисању права и обавеза поводом улагања италијанске компаније у Ниш.

Тада је саопштено да "Бенетон" планира да у наредне четири године у фабрици у Нишу запосли 2.700 људи, да ће инвестирати 43,2 милиона евра, а да ће држава тај пројекат подржати са 9.000 евра по сваком запосленом раднику.

"Бенетон" је породична компанија основана 1965. године и данас је једна од највећих групација из области модне текстилне индустрије, присутна у 120 земаља. Производи више од 150 милиона одевних предмета годишње и има трговинску мрежу од око 6.000 најсавременијих бутика.

Основна делатност компаније је производња модне одеће кроз брендове "Јунајтид колорс оф Бенетон", "Сисли" и "Плејлајф".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије