Читај ми!

Колективни уговор за раднике "Поште"

У јавном предузећу "Пошта Србије" у Београду потписан је колективни уговор који ће важити за 15.000 запослених у том предузећу.

Директор Пошта Србије" Милан Кркобабић, представници синдиката тог јавног предузећа и министар трговине и телекомуникација Расим Љајић потписали су у Београду нови Колективни уговор за "ЈП ПТТ Србија".

Љајић је рекао да ће нови Колективни уговор важити три године за 15.000 запослених у "ЈП Пошта Србије" и оценио да се битно не разликује од претходног.

"Задржана су она права која се тичу свих исплата и накнада, право на топли оброк, регрес, јубиларне награде, исплате приликом одласка на пензију, као и солидарну помоћ у неколико области на које пословодство одлучи да помогне радницима", навео је Љајић.

Новина је формирање комисије која ће пратити ток и реализацију колективног уговорам да не би остао "мртво слово на папиру", рекао је министар.

Љајић је нагласио и да овај уговор који је резултат договора све три стране, треба да буде модел и за друга, не само јавна предузећа.

Директор Кркобабић је рекао да је битно када велико ЈП може да поднесе све обавезе, а да истовремено оствари добит која ће бити три пута већа него прошле године - и достићи 30 милиона евра.

"Потенцијал овог уговора је управо могућност да радници партиципирају на крају године у добити јер су у овој години зараде лимитиране и то је једини начин да се запослени стимулишу и да дају свој пуни допринос", навео је Кркобабић.

Председници Синдиката ПТТ Србије Александар Павловић и Синдиката ПТТ "Независност" Снежана Марковић сложили су се да је нови Колективни уговор којим је дефинисан социјални и материјални статус запослених,  уз сва права у области рада и радних односа, добар и да запосленима у том ЈП даје сигурност.

Павловић је нагласио да очекује да ће нови Колективни уговор важити како је предвиђено наредне три године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи