Љајић: Очекујемо "Лидл" ове године

"Лидл" ће до јуна купити све неопходне локације за градњу објеката у најмање 15 градова, каже министар трговине Расим Љајић. На трговинским ланцима одлука о почетку рада, а држава помаже тако што олакшава процедуре за добијање дозвола, поручује Љајић.

Министар трговине Расим Љајић очекује да ће трговински ланац "Лидл" у другој половини 2014. године почети изградњу малопродајних објеката у Србији.

Љајић је у интервјуу Танјугу рекао да је извесно да ће тај трговински ланац до јуна купити све неопходне локације за градњу објеката у најмање 15 градова и општина Србије. То је, како наводи, предуслов да би "Лидл" одједном започео своје активности у Србији.

"Лидл" је раније потврдио да је купио земљишта у Ваљеву, Суботици, Новом Саду, Зрењанину, Нишу, Смедереву, као и у Београду.

Министар трговине каже да је на самим трговинским ланцима коначна одлука о почетку рада у Србији, а да држава настоји да помогне тако што ће смањити бирократију и олакшати процедуре за добијање различитих дозвола. Нагласио је и да нису све дозволе у надлежности републичке владе, већ и локалних самоуправа.

На питање када се очекује дуго најављиван долазак "Икее" на српско тржиште, Љајић каже да та компанија има проблем са добијањем различитих дозвола.

"Потребне су измене Закона о планирању и изградњи, не само због доласка трговинских ланаца, већ због побољшања привредног и пословног амбијента у земљи", закључио је Љајић.

Долазак великих трговинских ланаца, како наводи, допринео би повећању конкуренције, а тиме и богатијој понуди за потрошаче и приступачнијим ценама.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи