Читај ми!

Ускоро реализација пројеката за наводњавање

Србија ће на пролеће кренути у реализацију пројеката за наводњавање који ће се финансирати из кредита Фонда за развој "Абу Даби", најављује министар пољопривреде Драган Гламочић. Пројекти су спремни и обухватају Војводину и централну Србију.

Србија тренутно има довољан број готових пројеката за наводњавање који ће бити финансирани из кредита Фонда за развој "Абу Даби", а радови ће кренути већ са почетком грађевинске сезоне, најавио је министар пољопривреде Драган Гламочић.

Наводећи да је реч о пројектима у Војводини и у централној Србији, Гламочић је у интервјуу Танјугу рекао да средства врло брзо треба да почну да стижу.

"Уговор је финализован, отишао је на потпис, очекујемо да та средства врло брзо почну да стижу", рекао је Гламочић.

Подсетио је да је Србија добила две врсте кредита од Фонда за развој "Абу Даби" - први, од 100 милиона долара, намењен је за наводњавање, а других 100 милиона долара биће усмерени у опште пројекте у пољопривреди.

Део пројеката који се односе на наводњавање у првој фази биће усмерен највише ка изградњи инфаструктурних објеката, црпних пумпи и чишћењу канала, како би наши пољопривредници могли да се прикључе на системе, објаснио је министар.

"Приликом реализације ових пројеката, поштоваћемо равномерну територијалну заступљеност и економску компоненту", додао је Гламочић.

Када је реч о општим пројектима, наши пољопривредници имаће могућност куповине механизације, нове опреме, изградњу нових објеката, рекао је Гламочић.

Министарство пољопривреде активно ради на припреми модела на основу којег ће наши пољопривредици, једноставно и лако, моћи да аплицирају за коришћење ових средстава, а јавност ће, каже Гламочић, о томе бити благовремено обавештена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи