Читај ми!

"Јужни ток" за гасну стабилност Србије и Словеније

Изградњом гасовода "Јужни ток" Србија и Словенија биће ближе остварењу стабилности гасног сектора, сматрају српска министарка Зорана Михајловић и словеначки министар Сам Омерзел. Србија и Словенија чекају исход разговора Русије и Украјине о правним питањима у вези са изградњом "Јужног тока", каже Михајловићева.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Србије Зорана Михајловић разговарала је са министром за инфрастуктуру и просторно планирање Словеније Самом Омерзелом о питањима у вези са изградњом гасовода "Јужни ток".

Министри су се сагласили да је стабилност гасног сектора у интересу обе земље, као и да ће изградњом гасовода "Јужни ток" Србија и Словенија бити ближе остварењу тог циља.

Омерзел је информисао Михајловићеву о састанку са европским комесаром за енергетику Гинтером Етингером, на којем је било речи о отвореним питањима примене трећег енергетског пакета ЕУ на тај гасовод.

Омерзел је комесару Етингеру изложио став Словеније да та земља жели да учествује у изградњи гасовода, поштујући правила Европске уније.

Михајловићева је истакла да су односи између Русије и ЕУ у великој мери под утицајем актуелне политичке кризе у Украјини и додала да Србија и Словенија чекају исход разговора две стране о правним питањима везаним за изградњу и функционисање гасовода "Јужног тока".

Министарка енергетике је подсетила да Влада Србије и Министарство нису добили никакав званичан документ ни од ЕУ, нити од "Гаспрома" да споразум о "Јужном току" не одговара европским директивама.

На састанку је закључено да је обема земљама у интересу да се ова питања што пре реше јер желе виши степен гасне стабилности, који се надају да ће добити изградњом гасовода "Јужни ток", наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи