Читај ми!

Тутин, пуштена у рад мала хидроелектрана

У општина Тутин пуштена у рад мала хидроцентрала "Воденице". До краја године биће расписан нови јавни позив за изградњу малих хидроелектрана, најавила министарка Зорана Михајловић.

У селу Смалућа у општини Тутин пуштена је у рад мала хидроелектрана "Воденице" чији је власник мештанин Шемсудин Зековић, саопштило је Министарство енергетике Србије.

Министрака енергетике Србије Зорана Михајловић је приликом пуштања у рад мини хидролектране изјавила да је изградња таквих објеката или ветрогенератора корак ка бољитку неразвијених општина у Србији.

Најавила је да ће до краја године бити расписан нови јавни позив за изградњу малих хидроелектрана.

"Можемо само заједнички нешто да постигнемо, да покушамо да уз изградњу малих хидроелектрана и ветрогенератора, у наредном периоду отворимо и неке, барем мање фабрике или рециклажне центре", рекла је министарка.

Обећала је помоћ Министарства енергетике локалним самоупорава у припреми нових пројеката или меморандума који треба да се потпишу са потенцијалним инвеститорима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи