Читај ми!

Дачић: Влада опредељена за реформе

Сарадња са Међународном финансијском корпорацијом (IFC) допринела би побољшању положаја Србије у свету, оценио Ивица Дачић у разговору са представницима те организације. Српска влада опредељена за реформу и стабилизацију привреде, поручује Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић је у разговору с представницима Међународне финансијске корпорације (IFC) оценио да би њена сарадња помогла побољшању положаја Србије у свету, саопштила је Влада.

Дачић је истакао да је Влада Србије опредељена за реформе и стабилизацију привреде.

Премијер Дачић састао се и са представницима Европске централне банке, а на састанку је оцењено да су реформе у Србији добар пут да се осигура економска одрживост и финансијска стабилност.

Представници Корпорације предложили су сарадњу са Србијом на унапређивању и поједностављењу увозно-извозних процедура, смањењу трошкова, решавању проблема ненаплативих дугова, привлачењу инвестиција и подизању конкурентности пољопривреде.

Корпорација која је део Светске банке, највећа је светска установа за развој, "искључиво оријентисана на приватни сектор у земљама у развоју".

Основана 1956. године, Корпорација је у власништву 184 земље-чланице које колективно утврђују њену политику.

Корпорација ради у више од 100 земаља у развоју, помажући предузећима и банкама да отварају радна места, повећавају приход, побољшавају начин управљања и заштиту околине.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи