Читај ми!

Радуловић: Потребно оживети привреду

Неопходно је да се домаћа привреда оживи и да се постави на здраве темеље, јер је она једини мотор развоја друштва, изјавио министар привреде Саша Радуловић. Зато је важно да се смањењем намета на рад послодавцима смање трошкови пословања, истиче министар.

Министар привреде Саша Радуловић изјавио је Танјугу да је неопходно да се домаћа привреда оживи и да се постави на здраве темеље.

"Кључно је доношење четири закона - о приватизацији, стечају, планирању и изградњи и раду, а најважније је да се смањивањем намета на рад растерети привреда, што и предлаже Министарство привреде"", каже Радуловић.

На тај начин, како истиче, били би смањени доприноси на терет послодаваца, а самим тим и укупан трошак пословања.

Према његовим речима, то би била "подстицајна инјекција привреди, која би имала простора да прави профит".

"То би повукло раст пословања, а самим тим и запошљавања и, на крају, животног стандарда грађана", истакао је Радуловић.

Министар је нагласио да је неопходно и укидање субвенција за јавна предузећа и инвеститоре и постављање на здраве ноге предузећа у реструктурирању.

Радуловић је о актуелним реформским и регулаторним решењима и плановима министарства, јуче разговарао са представницима привредних комора, послодавачких удружења и предузетника, који су подржали планове Министарства привреде, пре свега смањење намета на рад и укидање субвенција за јавна предузећа и инвеститоре.

Састанку у Министарству привреде присуствовали су представници Привредне коморе Србије, Уније послодаваца Србије, Асоцијације малих и средњих предузећа и предузетника Србије, Удружења послодаваца Србије "Послодавац", Привредне коморе Београда и Уније послодаваца Војводине и Привредне коморе Војводине

Такође били су и представници регионалних привредних комора Крушевца, Суботице, Сомбора, Кикинде, Ужица, Крагујевца, Ниша, Краљева, Ваљева, Зрењанина, Сремске Митровице, Удружења предузетника Бачка Паланка, УПС - Послодавци Младеновца, Привредне коморе Косова и Метохије и Послодаваца Новог Сада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи