Читај ми!

Гужве због репрограма дуга за струју

Гужве на шалтерима за наплату струје су велике јер се за репрограм чекао последњи дан који званично истиче сутра. Управо због тога ЕПС је тражио да све дистрибуције повећају број шалтера за тај посао, а захтеве ће примати и у недељу.

Иако рок за репрограм дуга за струју истиче сутра, 30. новембра, већина дистрибуција ће примати захтеве и у недељу, сазнаје РТС. Због великих гужви, које не јењавају протеклих дана, ЕПС је тражио да све дистрибуције повећају број шалтера за тај посао.

Читава година протекла је у репрограму дугова, али су многи грађани чекали баш последњи дан да обезбеде плаћање старог дуга на рате. У редовима се чека и по неколико сати.

Укупан стари дуг привреде и домаћинстава био је око 78 милијарди динара. Половину те суме дугују грађани, а репрограмом је до сада наплаћено 20 одсто потраживања. У последњој седмици репрограма, интересовање је и највеће.

"Иако је репрограм трајао три и по месеца, бележимо гужве ових дана на шалтерима. Стога смо послали упутство дистрибуцијама да свима који желе да потпишу репрограм, то и омогуће", каже Жељко Марковић, директор Дирекције за дистрибуцију у ЕПС-у.

Према његовим речима, поједине дистрибуције ће радити и сутра и прекосутра, и сви купци који предају захтев моћи ће да склопе репрограм.

"Значи, уколико не склопе сутра или прекосутра, али захтев предају, моћи ће у току следеће седмице да склопе репрограм", каже Марковић.

Из ЕПС-а поручују да они који не склопе споразум о отплати дуга на рате већ у децембру, ући ће у процес принудне наплате, а ако то не буде могуће, следи тужба и судски поступак.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи