Читај ми!

Илић: Ауто-пут и кроз ужички крај

Ужички крај неће заобићи аутопут, који ће се од Пожеге градити и према Златибору, изјавио је данас у Ужицу министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић.

Министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић рекао је ужички крај неће заобићи ауто-пут, који ће се од Пожеге градити и према Златибору.

"Са руководством Ужица договорио сам да од следеће седмице, заједно са Министарством грађевинарства, започне израда пројектне документације за део ауто-пута од Горобиља, код Пожеге, до раскрснице према Вишеграду на златиборском путу", рекао је Илић.

Он је најавио и израду студије оправданости овог пројекта, како би се конкурисало за новац код потенцијалних инвеститора.

"Као заједничка инвестиција, у изградњу аутопута укључиће се и наставак радова на изградњи обилазнице око Ужица", рекао је Илић.

На састанку са градоначелником Ужица Сашом Милошевићем, Илић је разговарао и о изградњи станова за социјално становање.

"Град Ужице је обезбедио локацију у Севојну за изградњу будуће зграде, која је комунално опремљена. Министарство ће финансирати изградњу 100 станова, које ће социјално угрожени грађани моћи да откупе за 400 евра по квадрату, уз кредит на 15 година", рекао је Милошевић после састанка са Илићем.

Илић је најавио и да ће у циљу сузбијања дивље градње, од понедељка на сајту министарства сви мештани ужичког краја, који желе да сами граде аутентичне куће карактеристичне за златиборски крај, моћи да конкуришу и бесплатно добију пројектну документацију и грађевинску дозволу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи