Читај ми!

Од лицидeрских срца до фискалних каса

Општине ће у наредним данима бити у прилици да понуде на сајму у Београду најбоље производе и пронађу фирме које би улагале у њих. Овогодишњи сајмови локалне самоуправе и предузетништва организује се под геслом "Повежи се".

Под геслом "Повежи се", у Београду се истовремено одржавају сајмови локалне самоуправе и предузетништва. У наредна три дана општине ће бити у прилици да понуде најбоље производе и пронађу фирме које би уложиле у проширење локалних капацитета и реализацију нових пројеката.

На штандовима се може наћи шаролика понуда најбољег из општина - од лицидeрских срца до фискалних каса. Осам општина на сајам је стигло уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Срђан Вучовић из Општинe Зубин Поток рекао је да и у тежим политичком околностима се ипак сналазе и презентују оне потенцијале које успевају да одрже у тешким временима.

Из градова који су синоними за посрнулу, тешку индустрију, стижу нови производи. Трстеничка фирма велики део домаћег тржишта снабдева фискалним касама, а 70 одсто произведеног успева да извози.

"Афричко тржиште врло је актуелно. Сада се те земље фискализују, тако да смо и ту врло присутни", каже Јасмина Петровић из фирма ХЦП-Трстеник.

У Србији постоје добро организоване локалне самоуправе са снажним предузетничким духом али и оне које очекују помоћ, министарство ће помоћи и једнима другим.

Министар локалне самоуправе и регоиналног развоја Игор Мировић рекао је да треба искористити овај сајам.

"Разговарајте међусобно али и са државним органима, привредницима како би сте пронашли најбоље начине за решење проблема незапослености, дошли до нових инвестиција и побољшања стандарда грађана", навео је Мировић.

Милош Игњатовић, директор Националне агенције за регионални развој каже да је њихова визија снажан, конкурентан, извозно орјентисан сектор малих и средњих прдузећа заснован на знању и иновацијама.

Сајам предузетништва, који се одрзава 12. пут, окупио је око 300 предузетника који ће са представницима локалних самоуправа, надају се и једни и други, склопити важне договоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи