Читај ми!

Кредит из Кувајта за "Прокоп"

Извршни одбор Кувајтског фонда за арапски развој одобриће Србији кредит од 25 милиона евра за изградњу главне железнице станице "Прокоп" у Београду, истакнуто на састанку потпредседника Владе Србије Расима Љајића и кувајтског премијера шеика Џабера ел Мубарака ел Сабаха.

Потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се у Кувајту са премијером те државе шеиком Џабером Ал Мубараком Ал Сабахом, који га је обавестио да ће Извршни одбор Кувајтског фонда за арапски развој одобрити кредит Србији од 25 милиона евра за изградњу главне железнице станице "Прокоп" у Београду.

Кредит ће бити одобрен сутра под веома повољним условима, са фиксном каматном стопом од три одсто годишње, роком отплате од 18 година и грејс периодом од четири године.

Уговор ће у Београду званично бити потписан крајем новембра ове године између представника предузећа "Железнице Србије" и Кувајтског фонда арапски развој.

Премијер Џабер Ал Мубарак Ал Сабах известио је Љајића да је Кувајт спреман да улаже и у друге пројекте у железничкој инфраструктури Србије, као и да ће динамика тих улагања зависити од успешноти реализације радова на изградњи главне железничке станице "Прокоп".

Премијер Ал Сабах и Љајић су разговарали и о другим могућностима унапређења билатералних односа две земље, па су током састанка закључили да потенцијали за сарадњу и кувајтске инвестиције постоје у гранама енергетике, грађевинарства, пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма.

Љајић је током званичне посете Кувајту разговарао и са министром финансија Најефом Ал Хаџрафом, генералним директором Кувајтског фонда за арапски развој Абдулвахабом Ал Бадером и генералним директором Кувајтске инвестиционе агенције Бадером Саадом, наведно је у саопштењу из Кабинета вицепремијера Љајића.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару