Читај ми!

Балкански пакет аранжман

Балканска асоцијација туристичких агенција постоји скоро три године, а ове јесени прикључиле су јој се и колеге из Албаније. Нећемо од наше историје и културе да правимо свађу него новац, поручују из Балканске асоцијације хотелијера и угоститеља.

Земље Балкана, чини се, најбоље сарађују у области туризма. Праве се аранжмани који у десетак дана предвиђају обилазак шест држава. Балканска асоцијација туристичких агенција постоји скоро три године, а ове јесени прикључиле су јој се и колеге из Албаније.

Туристи из далеких, прекоморских земаља, неће доћи у наш регион да би обишли само једну државу. Они хоће балкански пакет аранжман.

"Ми ћемо сарадњом обогатити понуду и повећати конкурентност. Савремени туриста не остаје дуго на истом месту. Он жели разноликост. Наш регион има богато културно-историјско наслеђе и традицију", каже Алдо Бунчи, министар туризма Албаније.

Балканску асоцијацију туристичких агенција за сада чини шест држава, Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија и Албанија. Ускоро би требало да им се придруже агенције из Бугарске и Румуније.

"Наш мото је да у асоцијацији нема политике. Ми нећемо од наше историје и културе да правимо свађу него новац", рекао је Дончо Танески из Балканске асоцијације хотелијера и угоститеља.

Агенти најављују заједничке наступе и на сајмовима туризма, што ће свим државама смањити трошкове.

"Што значи да ми сада у Кини, Индонезији, Кореји, Јапану можемо да наступимо као регион, на заједничком штанду да представимо наш заједнички туристички производ", каже Милан Лаиновић из Националне асоцијације туристичких агенција (ЈУТА).

Ниједна земља не може да се развија сама. Потребна је сарадња, пре свега са комшијама, па и туристички радници Балкана већ увелико раде заједно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару