Читај ми!

Сви хоће у "Горење"

За 400 радних места у фабрици "Горење" у Ваљеву пријавило се 7.000 кандидата. Поред незапослених, за радно место у "Горењу" заинтересовани су и многи који нису задовољни тренутним послом, али и они који живе у околним местима.

У новој фабрици "Горење" у Ваљеву за 400 радних места стигло је око седам хиљада пријава. Фабрика би требало да почне да ради 1. фебруара.

Фабрика расхладних уређаја "Горење" убрзано се гради. Нестпљиво је ишчекују незапослени Ваљевци, али и они без посла широм земље.

"Анализе показују да је за 400 нових радних места стигло око 7.000 пријава, то говори о значају "Горења" за Ваљево", каже градоначелник Ваљева Станко Терзић.

Занимљиво је да је сваку трећу пријаву поднела запослена особа. Понеки, чак четири пријаве. За топ менаџмент у новој фабрици, за 40 радних места, стигло је око 1.300 само електронских пријава, и то из целе Србије.

"Људима је потребна сигурност, да су пријављени, да имају редовне и за садашње услове добре плате и у време када нема посла, очекивано је да интересовање за рад у новој фабрици буде толико", кажу анкетирани грађани.

На евиденцији Националне службе за запошљавање у Ваљеву је 8.860 грађана, а пет одсто њих су високообразовани.

"Компанија Горење је озбиљна компанија и не чуди што је интересовање за рад у њој велико, како оних који нису задовољни својим садашњим запослењем, тако и незапослених, поготово ако су електро, машинске и хемијске струке", истиче директор Националне службе за запошљавање у Ваљеву Драган Стојановић.

"Горење" у сезони пролеће-јесен већ неколико година ангажује 250 производних радника на одређено време. Имајући у виду њихово искуство, озбиљни су кандидати за радна места у новој фабрици "Горење".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару