Читај ми!

Још времена за договор са "Комиком"

Прво рочиште по тужби града Смедерева против "Комико оила" одложено за 31. октобар. Разлог одлагања је да се Граду Смедереву и "Комико оилу" пружи прилика да у директним преговорима дођу до мирног решења спора.

У Привредном суду у Пожаревцу за 31. октобар одложено је прво рочиште по тужби Града Смедерева против "Комико оила", како би се Смедереву и тој компанији пружила прилика да у директним преговорима дођу до мирног решења спора.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић потврдила је за РТС да ће седница Скупштине града, на којој ће се расправљати о решењима тог проблема, бити око 20. октобра.

Министарка енергетике Зорана Михајловић изјавила је пре неколико дана да је на састанку у Влади договорено да општина Смедерево да америчко-холандском конзорцијуму још једну шансу да испуни уговорну обавезу и изгради рафинерију у том граду.

Михајловићева је тада рекла да очекује да ће до краја године бити познато да ли је инвеститор у стању да испуни своје обавезе и реализује ту инвестицију.

У "Комику" су  на то одговорили да су спремни на договор било кроз судско поравнање или одбацивање тужбе, напомињући да траже само правну сигурност, како би инвестицију задржали у Србији.

Град Смедерево тужио је "Комико оил" и затражио раскид уговора о издавању у закуп земљишта за изградњу рафинерије, јер тај америчко-холандски конзорцијум није у предвиђеном року уплатио 652 милиона динара за закуп земљишта за градњу рафинерије у том граду.

Преговори о добијању земљишта у закуп за изградњу рафинерије у Смедереву трајали су око три године.

"Комико оил" је најавио да ће у рафинерију у Смедереву уложити 250 милиона долара и да ће је изградити за три године и отворити више од 500 радних места. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару