Читај ми!

Динкић: Нисам задовољан ребалансом

За три месеца не може да се поправи нешто што је неко "унередио" у претходних девет, изјавио је поводом ребаланса буџета за 2012. годину министар финансија Млађан Динкић. Он је за "Радио Београд" рекао да ће његов први буџет бити онај за 2013. годину.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је да није задовољан ребалансом буџета за 2012. годину, јер не може да исправи нешто што је неко лоше направио.

"То је као када пишете књигу. Ја када пишем књигу, од прве стране до последње, то је моја књига. Ако ја пишем само закључак књиге, ја могу можда само нешто да поправим, али не и да направим онако како ја желим", и додао да не може да за три месеца поправи нешто је неко 'унередио' за првих девет", изјавио је Динкић у интервјуу за Радио Београд.

Динкић је рекао да ће "његов први буџет бити онај за 2013. годину" и да му је драго што је Фискални савет у свом извештају похвалио све мере које је влада предузела како би тај буџет смањила и да треба смањити дефицит на мање од четири одсто бруто домаћег производа.

"Они су рекли да би требало да смањимо дефицит на три и по одсто и ми ћемо га смањити на три и по, и прихватити тај њихов предлог. Читао сам до касно у ноћ тај њихов извештај чим су га објавили и апсолутно су у праву", истакао је министар финансија.

Динкић је рекао да је добро да Србија има сарадњу са ММФ-ом пре свега зато што "нажалост, људи у Србији више верују туђим ауторитетима".

"Само због тога нам је ММФ потребан. Да би веровали да када нешто ми кажемо, а они потврде, да је то стварно тако", рекао је Динкић.

Динкић је рекао да су стручњаци нашег Фискалног савета много бољи него људи из ММФ, али да је Фонд добродошао јер кроз његову добру оцену могу да се повећају инвестиције и смање каматне стопе за задуживање.

Динкић је рекао да је Србија од Русије затражила подршку буџету од милијарду долара и да је то председседник Томислав Николић затражио на састанку са председником Путином.

"То ће учинити и премијер Дачић у посебном писму које ће послати руском премијеру. Верујем да ће та подршка буџету бити одобрена, ради се о веома повољном кредиту са каматом од нешто више од три одсто", рекао је он.

Динкић је говорећи о односима са Борисом Тадићем рекао да је то што у влади заједно нису ДС и УРС, више лично, него политичко питање.

"Борису Тадићу је увек неко крив. Зашто није направио Владу са СПС-ом и ЛДП-ом, ако сам му ја био проблем", изјавио је Динкић за Радио Београд и додао да сматра да су оптужбе председника ДС Бориса Тадића на његов рачун у функцији Изборне скупштине Демократске странке, али да тиме ништа неће постићи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару